این مسمومیت داروهایی شایع در کمین شما!

jalalvand
مشاور مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم وزارت بهداشت گفت: بیشترین مسمومیت ها در دسته دارویی مسکن های مخدر و در کودکان و سالمندان مشاهده می شود.
امیر بقایی متخصص سم شناسی و مسمومیت ها و مشاور مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم وزارت بهداشت،  بیان کرد: ضد درد های مخدر(اوپیوئیدها) مانند ترامادول،متادون و بوپرنورفین شایع ترین دسته دارویی هستند که سبب ایجاد مسمومیت می شوند.
وی اظهار داشت: بیش ترین میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت دارویی متعلق به ضد درد های مخدر است و از آن جایی که سرعت سوخت و ساز و دفع سموم از بدن در کودکان و سالمندان نسبت به جوانان کمتر است بنابراین این 2 گروه جز آسیب پذیرترین اقشار هستند.
این متخصص سم شناسی و مسمومیت ها با اشاره به اینکه شیوع مسمومیت های ناشی از گزیدگی ها و سموم دفع آفات به طور عمده مربوط به نیمه اول سال و به خصوص فصل بهار است؛ عنوان کرد:  آمار مسمومیت ناشی از گازها مانند مونوکسید کربن در فصول پاییز و زمستان به حداکثر می رسد.
بقایی یادآور شد: مسمومیت ناشی از ترکیبات شوینده نیز در حوالی عید نوروز رشد چشمگیری پیدا می کند.این در حالی است که مسمومیت های دارویی و مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان در طول سال ثابت است.
وی در خصوص زمان بروز علایم ناشی از مسمومیت دارویی تصریح کرد: با توجه به دسته دارویی(مکانیسم اثر دارو)، شکل دارو(قرص،کپسول،شربت و آمپول) فرمولاسیون دارو(سریع یا آهسته رهش بودن) و وجود مواد غذایی و مایعات در دستگاه گوارش این زمان از چند ثانیه تا چند ماه است.
این متخصص سم شناسی و مسمومیت ها افزود: علایم مسمومیت دارویی با توجه به مکانیسم اثرداروهایی که برای درمان بیماری های مختلف به کار می روند متفاوت است همچنین تداخلات دارویی نیز یکی از مهم ترین علل مسمومیت های دارویی هستند که بیشتر در 2 گروه کودکان و سالمندان بروز پیدا می کند.
بقایی توصیه کرد: با توجه به اینکه مجموعه اقدامات پیشگیری از جذب و درمان مسمومیت ناشی از داروها برای هر دسته دارویی منحصر به فرد است بنابراین در صورت مسمومیت ناخواسته با دارو پیش از هر اقدامی باید با مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم وزارت بهداشت (سامانه 1490) تماس حاصل شود.  
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ