چگونه از ابزارهای ترک سیگار استفاده کنیم؟

a.mahammadi
مه ما می‌دانیم که ترک سیگار سخت است، اما آنچه اهمیت فراوان دارد این است که شما بختتان برای ترک سیگار را امتحان کنید. نکشیدن سیگار بدون هر کمکی یکی از روش‌های معروف در ترک سیگار است. اما این روش آن‌قدر هم آسان نیست

بیش از 90درصد از افرادی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند دوباره به سیگار کشیدن روی می‌آورند. باوجوداین، ترک سیگار غیرممکن نیست و فرد می‌تواند با تلاش چندباره به این هدف دست یابد. خوشبختانه برای دستیابی به این هدف ابزارهایی وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.
محصولات جایگزین نیکوتین
       این محصولات با دوزهای کنترل‌شده نیکوتین که در خود دارند، به‌تدریج اعتیاد شما را از بین می‌برند. این محصولات به مهار میل شما به نیکوتین کمک می‌کنند و باعث تسکین علائم دوران ترک می‌شوند. دوز نیکوتین این محصولات به‌تدریج کمتر و کمتر می‌شود تا قبل از قطع کامل مصرف نیکوتین به نیکوتین کمتر و کمتر عادت کنید. این محصولات می‌توانند بخت شما در دستیابی به هدف ترک سیگار را بیش از دو برابر افزایش دهند. اگر باردار هستید یا اگر به کودک خود شیر می‌دهید، پیش از مصرف این محصولات با پزشک خود صحبت کنید.
برچسب‌های پوستی: برچسب‌های ترک سیگار را مستقیما روی پوست خود قرار دهید. این چسب‌ها نیکوتین اندکی را به بدن وارد می‌کنند.. این چسب‌ها را می‌توان بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه کرد. در طول مدت ترک این برچسب‌ها را در نقاط مختلفی از پوست بدن خود قرار دهید.
آدامس: می‌توانید این آدامس‌های ترک سیگار را بدون نسخه پزشک از داروخانه‌ها خریداری کنید و مانند آدامس‌های معمولی بجوید. اگر این آدامس باعث احساس گزگز یا مورمور در دهان شما شد، جویدن آدامس را متوقف کنید و آدامس را در گونه خود قرار دهید. درمان از طریق آدامس‌های ترک سیگار باید حدود 12 هفته طول بکشد. اما اگر احساس کردید که همچنان به این آدامس‌ها نیاز دارید با پزشک خود صحبت کنید.
قرص مکیدنی: می‌توانید این کپسول‌های غیرنسخه‌ای را پس از هر وعده غذایی بخورید. این کپسول در دهان شما حل می‌شود. میزان مصرف این کپسول‌ها به این بستگی دارد که تا چه حد سیگاری هستید. درمان از طریق کپسول‌های مکیدنی باید 12 هفته طول بکشد.
افشانه بینی: با استفاده از این محصول می‌توان از طریق بینی نیکوتین را وارد بدن کرد. برای استفاده از این محصول به تجویز پزشک نیاز دارید. به‌مانند دیگر محصولات، از این محصول نیز باید برای حدود 12 هفته استفاده کرد.
افشانه تنفسی: این افشانه را مانند افشانه‌های تنفسی آسم، در دهان خود قرار می‌دهید و با یک پاف نیکوتین را وارد بدن خود می‌کنید. برای استفاده از این محصول تجویز پزشک لازم است و درمان با آن باید حدود 12 هفته طول بکشد.
داروهای تجویزی
       از این دارو برای افراد بسیار سیگاری یا به‌قول‌معروف سیگاری‌های قهار استفاده می‌شود. تنها با تجویز پزشک می‌توان این داروها را از داروخانه‌ها گرفت. دو دارویی که در ادامه به آن‌ها اشاره‌کنیم را باید چند هفته پیش از شروع تاریخ ترک مصرف کرد تا به‌خوبی در بدن شما انباشت شوند.
وارنیکلین (چانتیکس): احتمالا ابتدا این دارو برای شما تجویز خواهد شد. این دارو بر بخشی از مغز که به نیکوتین واکنش نشان می‌دهد، تاثیر می‌گذارد و درنتیجه شما از سیگار کشیدن کمتر لذت خواهید برد. این دارو علائم دوران ترک را هم فرومی‌نشاند. این دارو را می‌توان به همراه محصولات جایگزین نیکوتین استفاده کرد و احتمال ترک را افزایش داد. از اثرات جانبی این دارو می‌توان به حالت تهوع، مشکل در خوابیدن، سردردها و استفراغ اشاره کرد.
بوپروپیون (زیبان): یک داروی ضدافسردگی است که میل شما به سیگار را کاهش می‌دهد. اگر با مصرف وارنیکلین با تاثیر مثبتی در ترک سیگار مواجه نشدید، می‌توانید با تجویز پزشک این دارو را مصرف کنید. این دارو را به همراه محصولات جایگزین نیکوتین مصرف نکنید، مگر آنکه پزشک شما اجازه استفاده ترکیبی از این دو را داده باشد. از اثرات جانبی شایع این دارو می‌توان به بی‌خوابی، کابوس‌ها و دهان خشک اشاره کرد.
دیگر شیوه‌ها
        مشاوره: می‌توانید از این روش به‌عنوان روش اصلی یا یک ابزار حمایتی استفاده کنید. جلسات کوتاه، حتی جلسات سه‌دقیقه‌ای نیز به افراد سیگاری در ترک سیگار کمک می‌کنند. برنامه‌های مشاوره‌ای مربوط به ترک سیگار به شما کمک می‌کنند تا یک تاریخ ترک برای خود انتخاب کنید، شما را با شیوه‌هایی برای ایجاد تغییر آشنا می‌کنند و به شما یاد می‌دهند که چطور از شروع دوباره مصرف سیگار جلوگیری کنید.
هیپنوتیزم: یک متخصص هیپنوتیزم باتجربه می‌تواند شما را در حالت خلسه قرار دهد. سپس پیشنهادهایی را به شما می‌دهد که می‌توانند در ترک سیگار به شما کمک کنند. هنوز معلوم نیست که کارایی این روش چقدر است و مفید است یا نه.
        گروه‌های حمایتی آنلاین: در فضای مجازی گروه‌های حمایتی زیادی وجود دارند. شما می‌توانید با بررسی و جست‌وجو گروهی را بیابید که حقیقتا نیازهای شما را رفع کند. این گروه‌ها می‌توانند امکان رها نکردن برنامه ترک را بیشتر کنند.
   طب سوزنی: یک فرد ماهر در طب سوزنی با استفاده از سوزن‌های آهنی نقاط فشار روی بدن شما را تحریک می‌کند. روی گوش ما نقاطی وجود دارند که ظاهرا می‌توانند مواد شیمیایی مغزی موثر در کاهش میل به سیگار را تقویت کنند. باوجوداین، هنوز تحقیقات به‌طور قاطع نشان نداده‌اند که آیا طب سوزنی در ترک سیگار مفید است یا نه.
   لیزر درمانی: این شیوه نیز به‌مانند طب سوزنی است، اما در آن به‌جای سوزن‌های آهنی از لیزرهای کم‌توان استفاده می‌شود تا آسیبی به پوست نرسد. باوجوداین، هنوز تحقیقات به‌طور قاطع نشان نداده‌اند که آیا این روش در ترک سیگار مفید است یا نه.

منبع: روزنامه سپید

12 روش عالی و ساده برای ترک سیگار

                                                                          

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ