سعید نیک شعار طراح و پژوهشگر با اشاره به طراحی سنسورهای تشخیص سرطان اظهار داشت: این سنسورها این قابلیت را دارند که سلول های سرطانی را تشخیص دهند و سلول های متاستاتیک را از سلول های سالم و عادی جداسازی کنند.
وی ادامه داد: این سنسورها را بر روی 10 بیمار مبتلا به سرطان امتحان کرده و آزمایش به خوبی جواب داده و این کیت سلول های سرطانی را تشخیص داد.
نیک شعار، تاکید کرد: بیماران مورد آزمایش مبتلا به سرطان لنفوم و پستان بودند که تعدادی از این بیماران در فاز متاستاز قرار داشتند که ما توانستیم تشخیص دهیم ضمن آن که توانستیم خوش خیم و یا بدخیمی آنها را شناسایی کنیم.
وی عنوان کرد: در حالت عادی وقتی یک تومور در بدن ایجاد میشود نمیتوان تشخیص داد که در این تومور سلولهای متاستایک وجود دارد و پزشک با مشاهده بافتهای مجاور تشخیص میدهد که سلول مهاجمی وجود دارد یا خیر.
نیک شعار اظهار داشت: سنسور عرضه با دریافت نمونه تومور در مدت 4 ساعت و بدون دخالت کاربر نتایج را ارائه دقت بالا نسبت به سایر روشها و قیمت پایین آن از جمله مزایای این سنسور است.
وی گفت: این سنسور تولید شده از نوع الکتریکال و اپتیکال است که عملکرد آن بر اساس امپدانس متری بوده که پزشکان با استفاده از این سنسور می توانند بدون نمونه برداری از بدن بیمار، تشخیص متاستاتیک سلول های سرطانی صورت می گیرد.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟