روغن ماهی:
روغن ماهی از بافت ماهی چرب به دست میآید و حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است. روغن ماهی برای سلامت قلب و عروق، عصب و اسکلت مفید است. این روغن میزان کلسترول سالم بدن را حفظ و مصرف روزی شش گرم آن کمک میکند تا میزان سالم تراکم لیپوپروتئین (یک مجموعه مولکولی پروتئینی است )یا کلسترول خوب ، تری گلیسیرید (نقش عایقبندی و ذخیره انرژی را دارد) افزایش یابد. روغن ماهی برای هر دوجنس زن و مرد مفید است زیرا سلامت استخوان را افزایش میدهد.مصرف روغن ماهی برای زنانی که نزدیک به دوران یائسگی هستند، مفید است زیرا باعث تراکم و تعادل در کلسیم می شود. کلسیم پس از کاهش تولید طبیعی هورمون زنانه استروژن و پروژسترون کاهش پیدا می کند. مصرف ماهی کمک میکند تا بدون پرخوری کردن، فرد بتواند استرس خود را کنترل کند.
*اسیدهای چرب امگا 3:
نتایج بررسیها نشان می دهد افرادی که از منابع امگا 3 مصرف میکنند با کاهش میزان افسردگی مواجه هستند. این یعنی که امگا 3 بهعنوان ضدافسردگی عمل میکند و میتوان از آن برای کنترل علایم افسردگی و اختلال بیماری دوقطبی استفاده کرد.امگا 3 برای مبتلایان به بیش فعالی نیز مفید است. این اسیدهای چرب ،مهارتهای ذهنی فرد که ادراک، به خاطر سپردن و یادگیری را پوشش میدهد، تقویت می کند.
*روغن کبد ماهی:
این روغن غنی از اسیدهای امگا 3، ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید است. ویتامین A وDدر آن به حفظ سلامت بینایی و پوست کمک می کند.همانند روغن ماهی، روغن کبد نیز خاصیتهای مختلفی دارد.
نتایج تحقیق محققان آلمانی روی 43 داوطلب مبتلابه روماتوئید آرتریت نشان داد که مصرف روزی یک گرم روغن کبد به مدت سه ماه به کاهش درد مفصل ها منجرمی شود. بررسی دیگر نیز نشان داد مصرف این روغن درد و آسیبدیدگی غضروف پس از آرتریت را کاهش میدهد .درنتیجه نیاز به جایگزین کردن مفصل نیز کم میشود.علاوه بر روغن کبد ماهی ، منابع دیگر امگا 3 شامل ماهی تن،سالمون و ساردین است ودرمنابع گیاهی مانند گردو، دانه کتان و … نیز یافت می شود.
منبع: روزنامه خراسان
انواع روغن ها و خواص آنها را می شناسید؟
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟