مولکول S63845 پروتیینی به نام MCL1 را مسدود می کند که بسیاری از انواع مختلف سلول های سرطانی برای رشد به آن وابسته هستند. سلول های سرطانی در صورت دسترسی نداشتن به این پروتیین از بین خواهند رفت.
این کشف می تواند به محققان در مبارزه با سرطان های خون از جمله لوسمی مزمن میلوئیدی، لنفوم، و مولتیپل میلوما کمک کند. با استفاده از این کشف جدید تومورهای جامد از جمله ملانوما و سرطان های ریه و سینه نیز می توانند شاهد درمان های جدید باشند.
به گفته ‘گیوم لسن’ از موسسه والتر و الیزا در استرالیا و یکی از محققان این گروه، MCL1 برای بسیاری از سرطان ها مفید است چرا که به سلول های سرطانی اجازه می دهد از فرایند مرگ سلولی برنامه ریزی شده که سلول های سرطانی را از بدن خارج می کند، فرار کنند.
مطالعات گسترده در خصوص الگوهای مختلف سرطان نشان داده اند که مولکول S63845 به طور بالقوه سلول های سرطانی وابسته به MCL1 را برای بقای خود هدف قرار می دهد.
از بین بردن سلول های سرطانی برای سیستم ایمنی بدن دشوار است زیرا آنها می توانند به سرعت تکامل یافته و گسترش یابند و علاوه بر این می توانند به فرایند ‘آپوپتوز’ – شکلی از مرگ سلولی برنامه ریزی شده- حمله کنند.
بمباران سلول های سرطانی با داروهای شیمی درمانی و یا پرتو، روشی موثر برای مبارزه با سلول های سرطانی است اما در این روش ها معمولا سلول های سالم نیز به همراه سلول های سرطانی مورد اصابت قرار می گیرند و عوارض جانبی ناتوان کننده ای ایجاد می کنند.
اما آنچه مولکول S63845 را بسیار نوید بخش می سازد، این است که این مولکول علاوه بر از بین بردن سیستم حمایت از بقای سرطان، می تواند در دوزهایی دریافت شود که به سلول های سالم آسیب نزند.
این ترکیب تازه ترین پیشرفت در یک طبقه جدید از داروهای ضد سرطانی به نام BH3 mimetics است که خانواده ای از پروتیین هایی را هدف قرار می دهد که سرطان ها بر آنها تکیه می کنند.
این یافته ها در مجله Nature منتشر شده است.
لینک مرتبط: تشخیص دقیق 99 درصدی سرطان بوسیله تلفن همراه؟! +تصویر
اختراع عجیب زبان مصنوعی توسط کره ای ها!
مبارزه با سرطان بوسیله یک ملکول جدید!
jalalvand
محققان استرالیایی در جریان یک مطالعه متوجه شدند که یک مولکول جدید می تواند مانع روند رشد حدود یک چهارم سرطان ها شود.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟