نسخه طول عمرتان را بپیچید!

a.mahammadi
لابد شما هم این دعای خیری را که از دیرباز در زبان فارسی وجود داشته، شنیده‌اید؛ «ان‌شاءالله 120 سال عمر کنی». آنها می‌گفتند غافل از اینکه این دعای خیر و همین عدد 120 زمانی مبنایی علمی خواهد یافت. حالا دیگر ما می‌دانیم که عمر بیولوژیکی انسان حدود 120 سال است.

 هر فرد می‌تواند تا 120 سال عمر سالم و مفید داشته باشد(حالا اگر خیلی‌ها نمی‌کنند، دخلی به این عدد ندارد). با اینکه این رقم در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما بسیار پایین‌تر است، اما به اعتقاد برخی محققان حتی می‌توان این رقم را افزایش نیز داد. به‌عنوان مثال «پروفسور سینتیا کنیون»، بیولوژیست دانشگاه‌ ام آی تی، (که به عقیده بسیاری از دانشمندان، لایق دریافت جایزه نوبل است) با آزمایش‌های فراوان روی کرم‌های حلقوی، موش‌ها و میمون‌ها ثابت کرد که با تغییر در رژیم غذایی می‌توان طول عمر سالم را افزایش داد. حالا از همه اینها گذشته، معمای طول عمر چیست؟ دکتررضا زرین هنر، متخصص طب سنتی در زمینه راهکارهای ساده افزایش طول عمر می‌گوید: مهم‌ترین عاملی که پیری انسان را تسریع می‌کند، مصرف شکر، غلات و کربوهیدرات‌های ساده است. جالب است بدانید که پروفسور سینتیا کنیون نیز با حذف شکر و غلات از رژیم غذایی کرم‌های حلقوی الگانس که از لحاظ ژنتیکی بسیار شبیه انسان هستند، طول عمر آنها را تا 6 برابر افزایش داد به طوری که تا پایان عمرشان مانند روز اول جوان باقی ماندند. دکترداریوش مظفریان ریاست محققان بخش اپیدمیولوژی دانشگاه هاروارد و متخصص قلب و عروق نیز بارها این مورد را بررسی و در ژورنال‌های معتبر علمی ثبت کرده است که مصرف زیاد شکر و غلات، عامل ابتلا به بیماری‌های دیابت، اعصاب و روان، سرطان و نقص سیستم ایمنی است.

به گفته او، مصرف بیش از اندازه کربوهیدرات‌ها منجر به از کنترل خارج شدن هورمون‌های انسولین و لپتین که هورمون کنترل‌کننده گرسنگی است، می‌شود، به طور خلاصه سبک زندگی سالم یعنی ورزش مستمر بی‌هوازی، محدود کردن مصرف کربوهیدرات‌های ساده، افزایش مصرف روغن‌های مفید اشباع شده مانند کره و روغن حیوانی و روغن زیتون و حذف روغن‌های مضر نباتی جامد، مایع، مارگارین از رژیم غذایی، افزایش مصرف غذاهای دریایی و تخم مرغ و گوشت ارگانیک، سبزیجات تازه، دانه‌های مغذی و حبوبات و تحت کنترل قرار دادن استرس. عموم یافته‌ها این موارد را از مهم‌ترین عوامل افزایش طول عمر سالم می‌دانند.
سبک زندگی را باید تغییر دهیم!
سلامت جسم و سلامت روان هر دو تا اندازه زیادی در میزان طول عمر انسان تأثیر دارند، تغییر دادن سبک زندگی هر خانواده در بالابردن یا پایین آوردن طول عمر نقش عمده‌ای دارد. دکترزرین هنر در این زمینه توضیح می‌دهد: افزایش میزان مصرف غذاهای دریایی به علت بالا بودن میزان ید و اسید چرب امگا-3 حیوانی که حاوی DHA است از بیماری‌های کم کاری تیرویید، آلزایمر، افسردگی، زوال عقل و اختلال سیستم ایمنی جلوگیری کرده و بخصوص مورد نیاز زنان باردار در طول بارداری است.
همیشه هشدارهایی در زمینه مصرف تخم مرغ شنیده‌ایم، اما این متخصص طب سنتی حرف تازه‌ای می‌زند، به گفته او، مصرف تخم مرغ ارگانیک و زرده آن به علت دارا بودن انواع ویتامین‌های محلول در چربی و بخصوص کلسترول، لسیتین و پروتئین حیوانی، غذایی کامل است. بر خلاف عقیده بسیاری از مردم، مصرف زرده تخم مرغ، کلسترول مضر خون را افزایش نمی‌دهد بلکه میزان کلسترول مفید را بالا می‌برد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و کبد چرب غیر الکلی را کاهش می‌دهد.
البته او بزرگترین قاتل طول عمر را استرس می‌داند و می‌گوید: عوامل بسیاری منجر به افزایش استرس در فرد می‌شود، آلودگی هوا، فلزات سنگین، مصرف دخانیات، شغل نامناسب و نداشتن برنامه تغذیه منظم و ورزش از مهم‌ترین عوامل ابتلا به استرس و افسردگی در جوامع امروز است. از این رو، داشتن هدف در زندگی، داشتن دوستان سالم و شاد، مدیتیشن، عبادت و یوگا از عوامل مؤثر کاهش استرس به شمار می‌آیند که این عوامل در کنار هم، در نهایت طول عمر را زیاد می‌کنند.

با این ترفندها 15 سال بیشتر عمر می کنید!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ