5 راهکار مناسب برای افزایش علاقه کودکان به مصرف شیر

a.mahammadi
عدم تمایل کودک به مصرف شیر ریشه در علل فیزیولوژیکی و روانی در او دارد

 در این مقاله، علل عدم تمایل کودکان به نوشیدن شیر مورد بررسی قرار می‌گیرند. همچنین راهکارهایی را برای افزایش علاقه کودکان به نوشیدن شیر بیان می‌نماییم.

 چرا برخی کودکان شیر نمی‌خورند؟ عدم تمایل کودک به مصرف شیر ریشه در علل فیزیولوژیکی و روانی در او دارد. در بسیاری از موارد این عدم تمایل ناشی از برخی مشکلات در بدن او می‌باشد.از جمله این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1- کمبود آنزیم‌های تجزیه کننده قند لاکتوز: این مشکل بیشتر در کودکانی شایع است که بعد از سن 2 سالگی دیگر به طور منظم شیر مصرف نمی کنند.در صورتی که کودکی در سنین 5 سال به بالا به مصرف شیر تمایل نشان ندهد، یکی از دلایل اصلی این امر کمبود آنزیم‌های تجزیه کننده لاکتوز در بدن او می‌باشد.در مورد این کودکان شاید اولین راهکار استفاده از شیرهای کم لاکتوز باشد. در صورتی که کودک به طور مداوم از این نوع شیرها استفاده نماید، بعد ازمدتی مشکل عدم تمایلش به مصرف شیر بهبود می‌یابد.

2- مشکلات تنفسی: برخی مطالعات علمی نشان دادند در کودکانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، تمایل به مصرف شیر کم می‌باشد.البته این گروه از کودکان کلا شیر و لبنیات را نسبت به همسالان خود کمتر می‌نوشند.علت تمایل کم این کودکان به مصرف شیر آن است که مصرف شیر باعث افزایش ترشحات گوارشی و تنفسی در آنها می‌شود و بخصوص آبریزش بینی در این کودکان در اثر مصرف شیر افزایش می‌یابد.در واقع این مساله یک واکنش طبیعی و مثبت می‌باشد و درصورتی که مصرف شیر و لبیات منظم استفاده گردد، این مشکل هم به تدریج حل خواهد شد.

3- دردهای مزمن کولیک: یکی از بیماری‌های مزمنی که در درصد کمی از کودکان ممکن است از زمان نوازادی بروز نماید و تا سنین کودکی او را همراهی نماید، کولیک می‌باشد.در این بیماری حساسیت روده کوچک کودک به ترکیبات موجود در شیر گاو باعث بروز دل پیچه‌های مزمن در او می‌گردد. در این موارد البته مصرف شیرهای گوسفند، بز بهتر از شیر گاو می‌باشد.

4- کودکان مبتلا به آلرژی: ابتلا کودک به هر نوع آلرژی می‌تواند از جمله نشانه‌های کاهش تمایل او به مصرف شیر باشد. مطالعات علمی در این زمینه نشان داده که مصرف شیرهای طعم دار در این کودکان بهتر از مصرف شیر ساده می‌باشد.

پنج راهکار مناسب برای بالا بردن تمایل کودک به مصرف شیر

راهکار اول:مصرف شیر ولرم:

کودکان تمایلی به مصرف شیر بسیار گرم یا شیر سرد نشان نمی‌دهند. بنابراین ضروری است که ابتدا شیر مدتی در دمای محیط باقی بماند تا درجه ولرمی پیدا کند و سپس توسط کودک نوشیده شود.

راهکار دوم: شیرهای طعم دار شاید بهترین راهکار:

در مورد برخی کودکان که به شدت نسبت به مصرف شیر عدم علاقه نشان می‌دهند، مصرف شیرهای طعم‌دار مانند شیر موز، شیر خرما و یا شیرهای با طعم‌های میوه می‌توانند کودک را به مصرف شیر راغبتر نمایند.البته باید توجه نمود که بهترین راه برای این نوع کودکان آن است که در کنار مصرف شیرهای طعم دار به این کودکان شیرهای ساده کم چرب و یا رقیق نیز داد تا آنها به تدریج به مصرف شیر ساده هم عادت نمایند.

راهکار سوم: شیرهای با چربی متوسط:

شیرهای کم چرب و پرچرب به یک نسبت می‌توانند عدم تمایل به مصرف شیر را در کودک ایجاد نمایند.به همین دلیل شاید بهترین راهکار برای کودکی که تمایل به مصرف شیر ندارد، با توجه به ذائقه او استفاده از شیرهای با چربی متوسط به جای شیرهای بسیار کم چرب یا پرچرب می‌باشد.

راهکار چهارم: مصرف شیر همراه با یک ماده غذایی:

توقع این که برخی از کودکان بتوانند شیر را به تنهایی استفاده نمایند، چندان منطقی نیست.در مورد این کودکان توصیه می‌شود که در کنار یک لیوان شیر، 1 عدد بیسکویت یا یک تکه نان و پنیر قرار گیرد.به علاوه این که مصرف شیر در وعده‌های اصلی غذایی برای کودکان سالم تمایل کودک را به مصرف شیر افزایش می‌دهد.

راهکار پنجم: مصرف شیر شکلات و شیر کاکائو همگام با شیر ساده: با وجود این که مصرف همیشگی شیر شکلات و شیر کاکائو به دلیل جذب کمتر کلسیم در بدن توصیه نمی شود، اما در مورد کودکان سالمی که علاقه به مصرف شیر ندارند، مصرف شیر کاکائو و شیر شکلات در کنار مصرف شیر ساده در روز می‌توانند به عنوان یک محرک در مصرف بیشتر شیر در رژیم غذایی او باشد.

شیر سرد برای کودک بهتر است یا گرم؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ