نمونهبرداری انجام میدهید، یک هفته بعد به مطب دکتر میروید و این جمله خوفناک را میشنوید: «شما سرطان دارید!». این یکی از تعیینکنندهترین لحظات زندگی است که سریعا شما را به فکر شیمی درمانی، پرتودرمانی و یا مصرف داروهای دیگر میاندازد. نرخ شیوع سرطان در سالهای اخیر افزایش یافته است، با این حال همه سرطانها کشنده نیستند و برخی به راحتی درمان میشوند.
با اینکه هیچ تضمینی در قبال بهبود کامل وجود ندارد، بسیاری از پزشکان معتقدند که میتوانند سرطان شما را درمان کنند. پزشکان برای تعیین احتمال بقای بیمار از میزان بقای 5 ساله استفاده میکنند. این میزان به درصد افرادی اشاره دارد که 5 سال پس از تشخیص با هیچگونه علائمی مواجه نمیشوند. البته ممکن است بیمار بر اثر سرطان بمیرد یا سلولهای سرطانی در بدنش شروع به رشد کنند، اما شانس بهبودی خواهد داشت.
در ادامه به معرفی 7 نوع سرطان میپردازیم که گفته میشود به راحتی قابل درمان هستند.
1. سرطان دهانه رحم
میزان بقای 5 ساله: حدود 100 درصد
سرطان دهانه رحم یکی از سرطانهای قابل درمان است و به راحتی تشخیص داده میشود. برای این کار از تست پاپ اسمیر کمک گرفته میشود که روی دهانه رحم صورت میگیرد. با این حال، اگر سلولهای سرطانی در دهانه رحم ظاهر شوند، با سرعت بسیار پایینی رشد خواهند کرد. اگر این سلولها در مرحله پیش سرطانی تشخیص داده شوند، میتوان به روشهای گوناگون از رشد و توسعه آنها جلوگیری به عمل آورد.
2. سرطان سینه (مراحل اولیه 0 و 1)
میزان بقای 5 ساله: 100 درصد
سرطان سینه دو مرحله دارد: کارسینوم مجرایی درجا یا غیرسرطانی (DCIS) که با توسعه سلولهای سرطانی در مجاری سینه همراه است؛ و سرطان لوبولار درجا (LCIS)که با رشد سلولهای سرطانی در لوبول رخ میدهد. در مرحله 1، اگر اندازه تومور کوچکتر از یک بادام زمینی (2 سانتیمتر یا کمتر) باشد، سرطان قابل درمان خواهد بود و بیمار 100 درصد شانس بقا خواهد داشت.
3. سرطان بیضه
میزان بقای 5 ساله: 95.3 درصد
پزشکان میتوانند سرطان بیضه را در همان مراحل اولیه و پیش از گسترش تومورها به سایر نقاط بدن درمان کنند. به طور معمول، پزشکان از عمل جراحی برای برداشتن یک یا هر دو بیضه استفاده میکنند. البته در بیشتر بیماران تنها یکی از بیضهها برداشته میشود تا بیضه دیگر کار ترشح هورمون کافی برای برقراری رابطه جنسی و تولیدمثل را بر عهده بگیرد. عمل جراحی و ترکیبی از پرتودرمانی و شیمیدرمانی به از بین بردن سلولهای سرطانی کمک میکنند.
مقاله منتشر شده در مجله انکولوژی بالینی در سال 2014 حاکی از آن است که درمان سرطان بیضه در سالهای اخیر پیشرفت قابلملاحظهای داشته است. شانس بقای بیماران با تایید داروی شیمیدرمانی سیسپلاتین در سال 1978 به شکل قابلتوجهی افزایش یافت. سرطان بیضه در 95 درصد از موارد قابل درمان است. با این حال، درمان زودهنگام شانس بقای بیمار را تا 98 درصد افزایش میدهد.
4. سرطان پروستات
میزان بقای 5 ساله: حدود 100 درصد
تومورهای پروستات یا با سرعت پایین رشد میکنند یا اصلا رشد نمیکنند. این تومورها بعضا بیخطر بوده و نیازی به درمان ندارند. بسیاری از آقایانی که سرطان پروستات دارند، بدون مواجهه با عوارض جانبی به زندگی عادی خود ادامه میدهند. به گفته محققان، شانس بقای بیمارانی که جراحی میکنند، با بیمارانی که تحت پرتودرمانی و یا شیمیدرمانی قرار دارند، تفاوتی با بقیه افراد ندارد. با این حال، انجام عمل جراحی احتمال رشد تومور را در استخوانها و غدد لنفاوی به نصف کاهش میدهد.
5. ملانوم
میزان بقای 5 ساله: 91.5 درصد
بیماران مبتلا به ملانوم شانس بقای زیادی دارند؛ چون این سرطان به آسانی قابل درمان است. شما میتوانید پوستتان را جهت مشاهده هرگونه لکه و سیاهی ارزیابی کنید. با این حال، اگر ملانوم به موقع درمان نشود، تومورها میتوانند به سایر نقاط بدن منتقل شده و روند درمان بیمار را دشوار و یا حتی غیرممکن سازند. بررسی پوست سر، کیسه بیضه و لای انگشتان دست و پا نقش قابلتوجهی در تشخیص زود هنگام ملانوم دارد.
6. تیروئید (بسته به نوع بافت)
میزان بقای 5 ساله: حدود 100 درصد
غده تیروئید که در گردن واقع شده، به تولید هورمونی کمک میکند که باعث سوزاندن کالری شده و به کنترل ضربان قلب کمک میکند. پاپیلاری، رایجترین نوع سرطان تیروئید است که رشد کندی دارد. وقتی تومور بزرگ میشود یا تا بافتهای مجاور توسعه مییابد، از عمل جراحی برای برداشتن غده استفاده میشود. و قتی تیروئید برداشته میشود، بیمار باید از دارو استفاده کند تا جای خالی تیروئید احساس نشود.
7. لنفوم
میزان بقای 5 ساله: حدود 95 درصد
به طور معمول، برخی از انواع لنفوم در قبال درمان پاسخ نمیدهند، اما لنفوم هوچکین که منشأ سلولهای سرطانی از گلبولهای سفید خون است، به شکل قابلتوجهی قابل درمان است. درمان بیماران در مراحل اولیه در 90 تا 95 درصد از موارد با موفقیت همراه است. با این حال، افراد در مراحل بعدی نیز شانس بهبودی دارند.
منبع: msn
۷ سرطان که به سادگی درمان میشوند
مهرناز زاوه
نمونهبرداری انجام میدهید، یک هفته بعد به مطب دکتر میروید و این جمله خوفناک را میشنوید: «شما سرطان دارید!». این یکی از تعیینکنندهترین لحظات زندگی است که سریعا شما را به فکر شیمی درمانی، پرتودرمانی و یا مصرف داروهای دیگر میاندازد. نرخ شیوع سرطان در سالهای اخیر افزایش یافته است، با این حال همه سرطانها کشنده نیستند و برخی به راحتی درمان میشوند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟