گاهی اوقات میخندد و گاهی اوقات نیز کمی آزرده میشود. او هنوز از لغات برای صحبت کردن با شما استفاده نمیکند، اما خوشبختانه شما میتوانید این کار را انجام دهید.
اگر او نمیتواند از طریق کلمات با شما ارتباط برقرار کند شما میتوانید. اگر از کلمات و لغات به درستی استفاده کنید، ارتباط کلامی بین شما سریعتر اتفاق میافتد.
یافتن کلمات و لغات مناسب و درست یک نوع مهارت میخواهد. برای مثال میتوانید از این عبارات مؤثر و صحیح به هنگام حرف زدن با کودک 1ساله خود استفاده کنید:
حتماً الان احساس ناراحتی و عصبانیت میکنی
وقتی که کودکتان کجخلقی میکند، شما سعی میکنید تا به او کمک کنید آرامشش را حفظ کند. کنارش روی زمین مینشینید، به چشمانش نگاه میکنید و با او حرف میزنید. «چه چیزی عصبانیات کرده»؟ کلمات شما به او کمک میکند تا احساسات خود را پردازش کند و وقتی که کمی بزرگتر شد میتواند به راحتی به شما بگوید که «من عصبانی هستم» یا اینکه «من بسیار خوشحالم».
وایستا! اون خیلی داغه
برای آنکه راجع به خطری که ممکن است نوزاد شما را تهدید کند، امنیت کافی را به وجود آورید، میتوانید از سادهترین و کوتاهترین کلمات استفاده کنید. یک جمله کوتاه سهکلمهای «وایستا! اون خیلی داغه». پدر و مادرها اغلب اوقات در مورد اکثر چیزها توضیح زیادی میدهند.
برای آنکه کودک نوپای شما به هنگام قرار گرفتن در یک موقعیت خطرناک، حواسش جمع باشد، کافی است که از یک کلمه استفاده کنید و «نه» بگویید. به این ترتیب او متوجه خطر میشود و میفهمد که نباید نزدیک آن شود. تکرار شما در گفتن «نه» باعث تحریک شدن او برای نزدیک شدنش به سمت خطر و بیتوجهی به نه گفتنهای شما میشود.
وقت حمام است
اغلب پدر و مادرها به اشتباه به حالت سؤالی و خواهشی به کودکانشان میگویند «حالا دوست داری بریم حمام؟» اما بهتر است که به جای سؤال کردن و درخواست نمودن؛ او را با گفتن یک جمله که دیگر نوبت حمام کردن است، متقاعد به انجام این کار کنید. چرا؟
اگر همیشه با برنامه و به طور منظم کارهای روزمره کودکتان را انجام دهید او به آنها عادت میکند و به ندرت در چنین شرایطی دچار تعارض میشود. بلکه یاد میگیرد که عادتهایش را دنبال کند. مثلاً وقتی که لباسهای خودتان و کودکتان را عوض میکنید، او دیگر این انتظار را دارد که زمان بیرون رفتن از خانه رسیده است.
وقتی که در آن فروشگاه شلوغ محکم دست مرا گرفته بودی، خیلی خوشحال شدم
وقتی که کودکتان یک کار درست انجام میدهد، با جملات مثبت او را تشویق کنید. به این ترتیب انگیزههای او قویتر میشوند. حتی اگر کودک شما آنقدر کوچک باشد که معنای حرفهای شما را نفهمد از لحن صدای شما متوجه منظور شما میشود.
بیا برای حیوانات داخل کتابت، اسم بگذاریم
احتمالاً میخواهید که برخی از صداها و حروف را به کودک خود بیاموزید. هر بار که کتاب برایش میخوانید، به چیزهای مختلف اشاره کنید. حتماً کتاب مورد علاقهاش را برایش بخوانید.
حتماً وقتی که با او قدم میزنید نیز از زبان توصیفی استفاده کنید. مثلاً به او بگویید: «به این برگهای قرمز رنگ که روی آن درخت بلند هستند، نگاه کن.» به این ترتیب به او کمک میکنید تا دنیا را از زوایای جدید نگاه کند.
این جملات را هیچگاه به کودک نوپای خود نگویید:
دست از این بچهبازیهات بردار!
کودک شما هنوز یک بچه است و رفتارهایش متناسب با سن و سالش است.
اگه هر کاری که من میگم، انجام بدی، بعداً برات بستنی میخرم.
شاید این رشوهدادنها در کوتاه مدت، نتیجه بدهند اما در درازمدت و دردسر ساز میشوند.
زودباش!
دست و پای کوچک او نمیتوانند سریعتر از آن چیزی که شما میبینید، حرکت کنند.
تو دختر شروری هستی!
هر چقدر هم که از این الفاظ استفاده میکنید، در مورد فرزندتان اینکار را نکنید.
منبع: وب سایت زندگی آنلاین