آمار طلاق فقط در ایران نیست که رو به افزایش است. این اتفاقیست که در همه دنیا مصداق پیدا میکند و به معضل جدی برای کشورهای بزرگ تبدیل شده. به عنوان مثال نیویورک تایمز در تازهترین گزارشی که درباره ازدواج و طلاق منتشر کرده است از شکست خوردن یک سوم ازدواجها و سرنوشت محتوم طلاق برای آنها نوشته است.
همین آمارها از سراسر جهان است که یک سوال آشنا را تکرار میکند؛ “چه چیزهایی میتواند باعث شود طلاق اتفاق بیفتد؟” طلاق که اینروزها مشکل جدی بسیاری از کشورها شده موضوع جدی بوده که سالهای سال مورد بررسی دقیق محققان گرفته و مطالعات بسیاری در این باره انجام شده است.
آنچه پیش روی شماست، کند و کاو بیزنس اینسایدر در این تحقیقات و نتایج کلی است که لیستوار میتوانند به عنوان بخشی از دلایل خاص طلاق مطرح شوند.
فراموش نکنید همه این مطالعات یک ایده کلی را درباره ازدواجهای مدرن مطرح میکند و در واقع هیچکس نمیتواند به طور 100 درصد پیش بینی کند چه اتفاقی ممکن است در شرایط مشابه برای ازدواج شما بیفتد.
ازدواج در آخرین سالهای دهه بیست سالگی
اگر در این دوره سنی ازدواج کنید یعنی در آخرین سالهای دهه بیست سالگی ازدواج شما کمتر در معرض خطر طلاق قرار میگیرد. تحقیقاتی که توسط پروفسور نیکولاس وولفینگر استاد دانشگاه یوتا انجام شده نشان میدهد دیرتر ازدواج کردن صرفا به این معنا نخواهد بود که شما ازدواج قویتری انجام بدهید اما تحقیقات نشان میدهد بهترین زمان برای ازدواج اوایل دهه بیست و اوایل دهه سی سالگی است.
بر اساس همین تحقیقات وولفینگر بهترین زمان برای ازدواج میتواند در آخرین سالهای دهه بیست باشد که همان زمان نزدیک به سی سالگی است.
مردهایی که کمتر کار میکنند
مردهایی که کمتر کار میکنند بیشتر در معرض خطر طلاق قرار دارند. بر اساس تحقیقات اخیری که در دانشگاه هاروارد انجام شده است، این شرایط اقتصادی یک زوج نیست که بر طلاق آنها تاثیر میگذارد بلکه نحوه تقسیم کار است.
طبق این مطالعه که بر روی زوجهایی که از سال 1975 میلادی یا 1354 هجری شمسی ازدواج کرده بودند انجام شده ، آنهایی که همسرانشان (مردها) شغل تمام وقت نداشتهاند 3.3 درصد در معرض خطر جدایی بودهاند اما آن عده که شوهرانشان شغل تمام وقت داشته 2.5 درصد با این خطر مواجه بودهاند.
این تحقیق در نهایت میگوید موضوع کلیشهای که حکایت از نان آور بودن مرد دارد همچنان زنده و پابرجاست و در ثبات یک زندگی زناشویی نقش بسزایی دارد.
وقتی با فاصله سنی کم ازدواج میکنید…
زوجهایی که به لحاظ فاصله سنی به هم نزدیکتر هستند کمتر در معرض خطر طلاق قرار دارند. یک تحقیق نشان میدهد یکی از دلایل جدایی بین زوجها فاصله سنی زیاد بین آنها بوده است.
طی تحقیقی که در آتلانتیک منتشر شده، زوجهایی با اختلاف سنی یکساله سه درصد بیشتر از زوجهای هم سن با ریسک طلاق مواجه هستند، زوجهایی که اختلاف سنی آنها به 5 سال میرسد 18 درصد و آن عده که اختلاف سنی ده ساله دارند 39 درصد بیشتر با خطر طلاق روبهرو هستند.
وقتی عروسیهای پر خرج میگیرید
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید طبق یک تحقیق زوجهایی که در مراسم عروسی خود زیادی ولخرجی میکنند بیشتر در معرض خطر طلاق قرار دارند. برای مثال هزینههای یک عروسی با رقمهای فرضی بین 15 تا 30 میلیون، به طور میانگین و عدد اولیه تصور کنید.با این وصف آنهایی که مراسم عروسی خود را با هزینه کمتر از 10 میلیون تومان برگزار میکنند کمتر از آنهایی که در مراسم عروسی خود بیش از 60 میلیون تومان خرج میکنند در معرض خطر طلاق قرار دارند. در واقع گروه دوم 1.6 بیشتر با ریسک طلاق مواجه میشوند.
امکان بیماری قلبی برای خانمها پس از طلاق
جدیدترین تحقیقات نشان میدهد زنانی که طلاق گرفتهاند بیشتر از زنانی که همچنان متاهل هستند در معرض خطر حملههای قلبی قرار دارند.
طبق گزارش تایمز، زنانی که دست کم یکبار طلاق را در زندگیشان گرفتهاند 24 درصد بیشتر از زنانی که در زندگی زناشویی خود باقی ماندهاند حملههای قلبی را تجربه کردهاند.
و البته زنانی که جدایی را دو بار یا بیشتر تجربه کردهاند با بالا رفتن ریسک 77 درصدی حملههای قلبی مواجه هستند.
برای آقایان اما خطر حملههای قلبی در چنین شرایطی وقتی زیاد میشود که دو بار یا بیشتر جدایی را تجربه کرده باشند.
تاثیر طلاق بر بچهها
طبق گزارش تک اینسایدر، این خود طلاق نیست که میتواند بر بچهها تاثیر منفی داشته باشد بلکه مشاجرههای والدین آنها میتواند این اثرگذاری منفی را باعث شود. این تحقیق میگوید بچههایی که والدین آنها مرتب در جنگ هستند اما در نهایت از هم جدا میشوند در دوران بزرگسالی کمتر در معرض خطر طلاق قرار دارند نسبت به بچههایی که پدر و مادر آنها دائم در مشاجره هستند اما جدا نمیشوند. یعنی بچههای دسته دوم در دوران بزرگسالی بیشتر با ریسک طلاق مواجه میشوند.
وقتی زوجها به هم توهین و یکدیگر را تحقیر میکنند…
بنا به گزارش بیزنس اینسایدر طبق تحقیقات کارشناس جان گاتمن ، زوجهایی که دعواهایشان با تحقیر و توهین یکدیگر اتفاق میافتد بیشتر در معرض خطر طلاق قرار دارند. در واقع این اتفاق کلید پیش بینی وقوع جدایی بین آنهاست.
مهم نیست که شما چطور وارد یک بحث میشوید ، مهم این است که شما چطور در این بحث پاسخ همسرتان را میدهید. آیا هرگز سعی میکنید قضیه را از منظر دید همسرتان بنگرید یا اینکه صرفا او را یک فرد سفیه و احمق خطاب میکنید؟! اگر تا به حال روش شما این بوده سعی کنید با نگاه مثبتتر ، سعه صبر بیشتر و واکنش بهتری مرافعههای زندگیتان را رفع کنید تا ازدواجتان امن باقی بماند.
لینک مرتبط: زوج های کدام منطقۀ تهران بیشتر از همه طلاق می گیرند؟! + دلایل