کدام غذاها ریسک مشکلات روانی را در کودکان بالا می برند؟!

jalalvand
مطالعه جدید نشان می دهد مصرف غذای چرب در کودکی ریسک ابتلا به مشکلات روانی و شناختی نظیر شیزوفرنی و آلزایمر را در بزرگسالی به همراه دارد.

طبق یافته محققان سوئیسی رژیم های غذایی مملو از چربی موجب کاهش میزان پروتئین مهمی موسوم به «ریلن» می شود. ریلن به عملکرد درست سیناپس های مغزی کمک می کند. کاهش ریلن مانع از انعطاف پذیری رفتاری و حافظه می شود.

میزان پایین ریلن با ریسک بالاتر ابتلا به بیماری آلزایمر در سنین بالاتر همراه است.

یورز مایر، سرپرست تیم تحقیق از ETH زوریخ در سوئیس در این باره می گوید: «این تغییرات در سنین جوانی نتیجه مصرف غذاهای چرب در دوران کودکی است و نه تنها موجب چاقی می شود بلکه بر مغز فرد جوان هم تاثیر می گذارد.»

محققان در این مطالعه بر قشر پیش پیشانی مغز که مرتبط با برنامه ریزی برای اقدامات پیچیده و تصمیم گیری، تجلی شخصیت فرد و کنترل رفتار اجتماعی فرد است تمرکز کردند.

محققان دریافتند نوجوانانی که رژیم غذایی پرچرب مصرف می کردند به دلیل ویژگی نارس قشر پیش پیشانی مغز در طول این مدت، دچار نقایص و معایب شناختی می شوند.

به گفته تیم تحقیق، «ما مشاهده کردیم که انعطاف پذیری قشر پیش پیشانی مغز در حیوانات تغذیه شده با مواد خوراکی پرچرب در طول نوجوانی دچار آسیب شد.

همچنین دریافتیم در صورت توقف مصرف این رژیم غذایی، سطح ریلن به حالت قبل بازگشت و انعطاف پذیری سیناپسی و عملکرد شناختی به حالت عادی بازگشت.»

لینک مرتبط: ماست چه تاثیری بر آلزایمر دارد؟! +مفید یا مضر

چه عواملی خطر ابتلا به آلزایمر را تشدید می کند؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ