نتایج مطالعهای که به تازگی منتشر شده نشان میدهد سطوح مناسب فولات مادر در دوران بارداری ممکن است خطر چاقی را در کودکان، به خصوص کودکانی که از مادران چاق متولد میشوند، کاهش دهد. در این مطالعه، محققان کودکان 2 تا 9 ساله و مادرانشان را مورد بررسی قرار دادند.
میانگین سن مادران 6/28 سال بود. محققان وضعیت سلامتی 1517 مادر و کودک را قبل و بعد از بارداری و در طول دوران بارداری بررسی کردند. به منظور بررسی سطوح فولات مادر در دوران بارداری، محققان از نمونههای خون ذخیره شده که طی 2 تا 3 روز پس از زایمان از مادران گرفته شده بود استفاده کردند. بالاترین خطر اضافه وزن و چاقی دوران کودکی در میان کودکان مادران چاق با سطوح پایین فولات مشاهده شد. هنگامی که سطوح فولات به حدود 20 نانومول در لیتر میرسید (میزان طبیعی فولات برای بزرگسالان) افزایش بیشتر سطوح فولات منافع بیشتری ایجاد نمیکرد. به گفته محققان این حد آستانه از میزان استاندارد برای تشخیص کمبود فولات (کمتر از 10 نانومول در لیتر) بالاتر است.
در مادران چاق نسبت به مادران با وزن طبیعی میزان فولات پایینتر بود. در کودکان مادران چاق با میزان کافی فولات (حداقل nm/L 20) نسبت به کودکان مادران چاق با میزان ناکافی فولات (کمتر از nm/L 20) خطر بروز چاقی 43 درصد کمتر بود
منبع: شفا آنلاین
با گیاه نشاط آور آشنا شوید! /مادران باردار این دمنوش را نخورند