درمان ریزش مو در آقایان: از دارو تا پیوند مو

مهرناز زاوه
همه ریزش مو دارند؛ شاید باورش سخت باشد، اما هر فرد به طور متوسط 100 تار مو در روز از دست می‌دهد. مو می‌ریزد و دوباره رشد می‌کند. این یک چرخه بی‌‌انتهاست. اما در نهایت، روزی می‌رسد که نرخ ریزش مو از نرخ رشد مجدد آن پیشی می‌گیرد.

همه ریزش مو دارند؛ شاید باورش سخت باشد، اما هر فرد به طور متوسط 100 تار مو در روز از دست می‌دهد. مو می‌ریزد و دوباره رشد می‌کند. این یک چرخه بی‌‌انتهاست. اما در نهایت، روزی می‌رسد که نرخ ریزش مو از نرخ رشد مجدد آن پیشی می‌گیرد. 85٪ از آقایان در یکی از ادوار زندگی خود دچار این عارضه می‌شوند. این مسئله به دلایل مختلفی رخ می‌دهد.
شایع‌ترین علت: الگوی طاسی مردانه
95٪ از کسانی که با مشکل تنک شدن موهایشان مواجه هستند، الگوی طاسی مردانه را مقصر می‌دانند. الگوی طاسی یک مشکل ژنتیکی است که از پدر و مادر به فرزند منتقل می‌شود. دانشمندان معتقدند که عوامل ژنتیکی نقش به سزایی در میزان حساسیت فولیکول‌های مو به هورمونی به نام DHT دارند که باعث تنک شدن و شکنندگی موها می‌شود. هر چقدر فولیکول‌های مو کوچک‌تر شوند، موهای جدید ظریف‌تر، نازک‌تر و کوتاه‌تر خواهند بود. در نهایت، رشد مجدد موها کندتر ادامه می‌یابد. در نهایت، فولیکول‌های مو آنقدر کوچک می‌شوند که دیگر هیچ مویی روی سر رشد نمی‌کند.
الگوی طاسی مردانه معمولا شکل نواری دارد که باعث عقب رفتن و نازک شدن مو در اطراف تاج سر می‌شود. با گذشت زمان، این منطقه به کلی طاس خواهد شد، اما الگوی نعل اسبی کماکان در اطراف گوش‌ها باقی خواهد ماند.
مردانی که از الگوی طاسی مردانه رنج می‌برند، در اوایل جوانی شروع به ریزش مو می‌کنند. به طور کلی، هر چقدر الگوی طاسی زودتر بروز پیدا کند، موی بیشتری از دست خواهید داد. سایر انواع ریزش مو، سریع‌تراز طاسی الگوی مردانه رخ می‌دهند.
طاسی نقطه‌ای، یا آلوپسی آره‌آتا، باعث می‌شود که موهای شما به صورت یک الگوی دایره‌ای بریزد. اما معمولا موی ریخته دوباره رشد می‌کند. این عارضه نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن، بدن به خودش حمله می‌کند. در این مورد، بدن به تخریب موهای خود دست می‌زند. آلوپسی اسکار یک بیماری نادر است که فولیکول‌های مو را از بین برده و باعث ایجاد اسکار می‌شود. در نتیجه، دیگر هیچ مویی در این نقطه رشد نمی‌کند.
سایر مجرمان احتمالی
وقتی موهای شما بدون آنکه به تدریج تنک شوند، به طور ناگهانی ریزش پیدا می‌کنند، معمولا پای چیزی غیر از الگوی طاسی در میان خواهد بود. علل دیگر عبارتند از:
بیماری‌هایی مانند کم‌خونی یا مشکل تیروئید
پرتو درمانی یا شیمی‌درمانی
مصرف داروهایی مانند رقیق‌کننده خون، برخورداری از سطح بالای ویتامینA، و استروئیدها که برخی از آقایان برای عضله‌سازی از آنها استفاده می‌کنند
عفونت پوست سر
مشکلات مربوط به رژیم غذایی،مانند کمبود آهن یا کمبود بیش از حد ویتامین A
استرس
داشتن یک مدل موی ثابت برای مدت طولانی
در اکثر موارد فوق، اگر به موقع به مشکل خود رسیدگی کنید می‌توانید به رشد مجدد موهای‌تان امیدوار باشید.
آیا ریزش مو خطرناک است؟ 
الگوی طاسی مردانه به طور کلی نشانه یک مشکل پزشکی جدی نیست، اما این عارضه با مشکلاتی از قبیل بیماری عروق کرونر قلب، بزرگ شدن پروستات یا سرطان پروستات، دیابت، چاقی و فشار خون بالا مرتبط است. اگر متوجه ریزش موهای خود شدید، باید ببینید ریزش موهایتان چه الگویی دارد و به چه مقدار است. برای حل مشکل بهتر است با دکترتان مشورت کنید.
درمان ریزش مو در مردان
محصولات زیادی برای جلوگیری یا کاهش سرعت روند ریزش مو برای مردان وجود دارد. اما تنها تعداد انگشت‌شماری از آنها موثرند. برای درمان، لازم نیست کیف پول خود را برای خرید شامپوهای بی‌ارزش و مکمل‌های بی‌تاثیر خالی کنید.
هیچ درمانی برای ریزش مو وجود ندارد، اما این محصولات می‌توانند روند ریزش موی شما را متوقف کنند. بهترین زمان برای استفاده از این محصولات وقتی است که موی زیادی از دست نداده‌اید. بنابراین، از همان زمانی که متوجه نازک شدن موهای‌تان شدید، با دکتر خود صحبت کنید.
قرص ریزش مو
مصرف قرص برای جلوگیری از ریزش مو ممکن است عجیب به نظر برسد، اما این امکان وجود دارد که با مصرف فیناستراید (پروپشیا) بهبود یابید. این دارو با کاهش سطح هورمونی که فولیکول‌های مو را از بین می‌برد، از ریزش مو جلوگیری می‌کند.
این دارو روند ریزش مو را به میزان 88 درصد کند می‌سازد و این امکان را فراهم می‌کند که موهایتان به رشد مجدد برسند. برای گرفتن فیناستراید باید نسخه پزشک داشته باشید. بهتر است صبور باشید، چون فرآیند درمان ممکن است حدود 3 ماه طول بکشد. ریزش مو و رشد مجدد نیز به زمان نیاز دارد.
در مطالعات بالینی مشخص شد که حدود 3٪ از مردان با عوارض جانبی، از جمله کاهش میل جنسی و سایر مشکلات جنسی مواجه شدند. این امکان وجود دارد که این عوارض حتی پس از قطع مصرف دارو نیز ادامه یابند. توجه داشته باشید که خانم‌های باردار نیز مجاز به مصرف این قرص‌ها نیستند. مصرف این قرص‌ها ممکن است باعث بروز نواقص مادرزادی در نوزادان شود.
ماساژدرمانی
مصرف قرص به صورت روزانه کار ساده‌ای نیست؛ اما مینوکسیدیل گزینه خوبی است. شما می‌توانید این مایع را به صورت روزانه به پوست سرتان بمالید. این دارو مورد تایید سازمان غذا و دارو است و به رشد موهایتان کمک می‌کند. پزشکان بر این باورند که مصرف این دارو حداقل موهای فعلی‌تان را برای شما نگه می‌دارد.
مینوکسیدیل برای مردان زیر 40 سال که به تازگی دچار ریزش مو شده‌اند بیشترین تاثیر را دارد. شما برای اثربخشی حداقل باید 4 ماه دارو مصرف کنید تا در یک سال آینده نتیجه بگیرید. بسیاری از کارشناسان معتقدند که مینوکسیدیل نباید اولین گزینه درمانی باشد، اما می‌گویند که این دارو در افرادی که از فیناستراید نتیجه نگرفته‌اند، موثر است.
شما باید این دارو را دو بار در روز به موهای خشک خود بزنید. استفاده از اپلیکاتور کمک می‌کند کمتر کثیف‌کاری کنید. شما می‌توانید این دارو را بدون نسخه نیز خریداری کنید. اما باید توجه داشته باشید که التهاب پوست سر یکی از عوارض جانبی مصرف این دارو است.
روش‌های تکنولوژیک
برس، شانه و سایر دستگاه‌های لیزری چه نقشی در پروسه درمان ریزش مو دارند؟ پزشکان در مورد اثربخشی این موارد اختلاف نظر دارند. سازمان غذا و دارو آنها را در رده ابزار پزشکی طبقه‌بندی کرده است، از این رو نیازی نیست مانند دارو تست‌های پزشکی را بگذرانند. این بدان معنا است که دانشمندان از بی‌خطرو موثر بودن این تجهیزات مطمئن نیستند.
وقتی تصمیم می‌گیرید از روش‌های درمانی برای کنترل ریزش مو استفاده کنید، ممکن است کمی طول بکشد تا از نتیجه کار مطمئن شوید. بهترین راه برای دانستن این امر این است که داروها و تجهیزات را دقیقا طبق دستورالعمل مربوطه استفاده کنید. اگر به نتایج دلخواه خود دست نیافتید، بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنید تا سراغ روش‌های دیگر بروید.
پیوند مو: چه انتظاری باید داشت؟
داشتن موهای سالم مانند سلامتی و جوانی، تا زمانی که با مشکل مواجه نشده باشید، چندان مورد توجه ما قرار نمی‌گیرد. در بسیاری از افراد، عمل پیوند مو می‌تواند ظاهر جوانی را به آنها بازگرداند و سری با موی پرپشت به آنها هدیه دهد.
اگر نازک شدن مو یا طاسی سر شما را آزار می‌دهد، باید به فکر چاره باشید تا اعتماد به نفس‌تان را از دست ندهید. اما در ابتدا باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید و انتظارات خود را قبل، در طول و پس از عمل بشناسید.
عمل پیوند مو به چه معناست؟
پیوند مو یک عمل جراحی است که در آن از موی سر فرد برای پر کردن نقاط خالی و بدون مو استفاده می‌شود. این عمل از سال 1950 در ایالات متحده رواج داشته و در سال‌های اخیر تکنیک‌های زیادی به آن اضافه شده است.
این عمل معمولا در مطب پزشک و به صورت سرپایی انجام می‌گیرد. پزشک در ابتدای کار پوست سرتان را پاکسازی و سپس از داروی بی‌حسی استفاده می‌کند. در عمل جراحی، فولیکول‌های سالم در نقاط مشخص شده کاشته می‌شوند تا موی جدید رشد کند. در روش FUSS، یک نوار باریک از پشت سر برداشته شده و در نقاط خالی کاشته می‌شود. در این روش، نقاط طاس فورا با موی جدید پوشانده می‌شوند.
سپس، جراح نوارهای برداشته شده را به گرافت‌های کوچک پیوند می‌دهد. تعداد گرافت‌هایی که هر فرد دریافت می‌کند، بسته به نوع، جنس و رنگ موی فرد متفاوت خواهد بود. اگر قرار باشد از روش FUE استفاده شود، جراح در وهله اول پشت سرتان را می‌تراشد. سپس، فولیکول‌های مو را یک به یک از این بخش جدا کرده و در نقاط دلخواه سر می‌کارد تا طاسی سر پوشانده شود.
بسته به اندازه پیوندی که قرار است روی سرتان انجام بگیرد، فرآیند کاشت حدود 4 تا 8 ساعت به طول می‌انجامد. اگر ریزش موی‌تان متوقف نشود یا بخواهید موهای ضخیم‌تری داشته باشد، پس از این عمل باید عمل دیگری انجام دهید.
منبع: webmd 

۲۰ توصیه بسیار موثر برای جلوگیری از تُنک شدن و ریزش مو

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ