دلایل مختلف سوزن سوزن شدن دست و پا

a.mahammadi
سوزن سوزن شدن، حسی شایع است که در دست و پا و قسمت‌های مختلف بدن ایجاد می‌شود . این حالت برای برخی افراد بسیار آزاردهنده است

 در اغلب موارد این حالت موقتی است اما گاهی نیز می‌تواند دائمی باشد، یک نمونه سوزن سوزن شدن موقت ، قرار گرفتن عصب‌ها تحت‌ فشار وزن در پی نشستن طولانی مدت روی کف پا یا قرار دادن سر روی دست‌ها برای مدت طولانی است.

اگرچه بی ‌درد است اما در صورت تداوم می‌تواند آزاردهنده باشد. با برداشته شدن فشار این حالت ناراحت‌ کننده از بین می‌رود؛ اما سوزن سوزن شدن می‌تواند علل دیگری نیز داشته باشد:

ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت:

در یک حالت می‌تواند روی عصب‌ها فشار بیاورد که به سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی منجرمی شود. می‌توانید با حرکت یا تکان دادن بدن هرچند دقیقه از این حالت رهایی پیدا کنید.

دیابت :

یکی از شایع‌ ترین علل سوزن سوزن شدن اندام ها بیماری دیابت است. در نوروپاتی دیابتی، در اغلب موارد اول بی‌حسی و احساس سوزن سوزن شدن در کف پا به وجود می‌آید و سپس به پاها انتقال پیدا می‌کند. سپس دست‌ها و کف دست درگیر می‌شود. حدود یک‌چهارم مبتلایان به دیابت دچار آسیب ‌دیدگی عصبی خفیف تا شدید می‌شوند. سوزن سوزن شدن یکی از نخستین علایم بیماری دیابت است.

کمبود ویتامین:
بی‌حسی و سوزن سوزن شدن از علایم شایع کمبود ویتامین B1،B12، B6،E و نیا سین است. این ویتامین‌ها برای عملکرد سالم عصب لازم است. کمبود ویتامین B12 می‌تواند به کم‌خونی بینجامد و در پی آن باعث نوروپاتی محیطی شود. درصورت احساس بی حسی و سوزن سوزن شدن اندام ها ویتامین Bرا به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

سندروم فشار به عصب:
این مشکل می‌تواند علت دیگر احساس سوزن سوزن شدن اندام ها باشد. علایم این سندروم شامل فلج عصب، سندروم تونل کارپل و فلج عصب زند زیرین است. این نوع مشکلات نیاز به بررسی یک متخصص دارد و در صورت حاد بودن فرد نیاز به جراحی پیدا می‌کند.

بیماری‌های سیستمیک:
سوزن سوزن شدن می‌تواند از علایم بیماری‌های سیستمیک باشد؛ بیماری کبد، آسیب‌های عروقی ، بیماری‌های خونی، اختلالات کلیوی، عدم تعادل هورمونی، التهاب مزمن، اختلالات بافت همبند، سرطان و آمیلوئیدوز (نام گروهی از بیماری‌ها ست که با رسوب پروتئین های فیبریلی غیرطبیعی (آمیلوئید) در بافت‌ها و اعضای بدن مشخص می‌شود) از جمله این بیماری هاست. تومورهای خوش‌خیم که روی عصب‌ها تاثیر می‌گذارد نیز می‌تواند احساس سوزن سوزن شدن ایجاد کند. برای پیدا کردن علت آن نیاز به آزمایش‌های زیادی خواهد بود.

سموم:
افرادی که در معرض سموم مانند آرسنیک، جیوه، تالیم و سرب قرار می‌گیرند دچار سوزن سوزن شدن دست‌ وپا می‌شوند. علت دیگر می‌تواند مصرف دارو به ‌ویژه داروهای قوی برای شیمی‌درمانی باشد. داروهای ضدویروسی و آنتی‌بیوتیک نیز می‌تواند این حس سوزن سوزن شدن را ایجاد کند. درصورتی‌که دارو باعث بروز این حالت می‌شود بهتر است از پزشک بخواهید تا دارویتان را عوض کند.

مشروبات الکلی:
افراد الکلی به نوروپاتی محیطی مستعدتر هستند. نتایج بررسی ها ثابت کرده است مصرف مشروبات الکلی می‌تواند به آسیب‌دیدگی عصب به نام نوروپاتی الکلی منجر شود.

آسیب‌دیدگی:
آسیب‌دیدگی‌های ناگهانی می‌تواند باعث احساس سوزن سوزن شدن در قسمت‌های مختلف بدن شود. به ‌ویژه آسیب‌هایی که به عصب‌ها وارد می شود. آسیب دیدگی گردن، ستون فقرات و از جا در رفتن استخوان می‌تواند حس سوزن سوزن شدن را به وجود بیاورد. درصورتی‌که این حس پس از آسیب دیدگی به وجود بیاید بهتر است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

علت سوزن سوزن شدن دست و پا

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ