تاثیر استرس بر گلبول های خون

a.mahammadi
یک متخصص هماتولوژی گفت: استرس زیاد به طور غیر مستقیم می‌تواند تعداد گلبول‌های قرمز را کاهش و تعداد گلبول‌های سفید خون را افزایش دهد.

کامبیز داوری ، با اشاره به اینکه تعداد گلبول‌های خون به طور مستقیم تحت تاثیر استرس قرار نمی‌گیرند، گفت: استرس چند فرم دارد و به طور معمول استرس ناشی از حوادث به دلیل اینکه بدن را در حالت تهاجمی قرار می‌دهد، باعث افزایش گلبول‌های سفید می‌شود.
وی ادامه داد: با افزایش استرس و ترس در افراد به دلیل اینکه ضربان قلب بالا می‌رود، تعداد گلبول‌های سفید نیز افزایش می‌یابد؛ چرا که قلب در حالت تهاجمی قرار دارد.
این متخصص افزود: از طرفی استرس مزمن از نظر روحی بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به دلیل اینکه فرد به طور مداوم نگران و مضطرب است، باعث سوء تغذیه و دردهای سایکوسوماتیک (دردهای جسمی و روانی) می‌شود که این گونه استرس‌ها روی سیستم بدن تاثیر می‌گذارد.
داوری با اشاره به اینکه استرس به طور مستقیم نمی‌تواند باعث کمبود گلبول‌های قرمز شود، افزود: استرس می‌تواند باعث ایجاد زخم معده و به دنبال آن سوءتغذیه شود که خود این سوءتغذیه موجب سوءجذب می‌شود و سوءجذب ناشی از سوءتغذیه هم موجب می‌شود تا مواد غذایی نظیر آهن و سایر مواد مورد نیاز جذب نشوند و به دنبال آن خون‌سازی بدن دچار مشکل شود و کم خونی را ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه در استرس‌های مزمن به دلیل اینکه روی غده تیروئید تاثیر می‌گذارد، این موارد باعث می‌شود سیستم هورمونی و سپس سیستم خون‌سازی هم تحت تاثیر قرار گیرند و نتوانند آن طوری که باید عملکرد داشته باشند.
این متخصص تصریح کرد: به طور کلی استرس به واسطه تاثیری که روی سایر ارگان‌های بدن می‌گذارد، می‌تواند روی میزان گلبول‌های سفید و قرمز تاثیر گذارد بطوری که استرس حاد موجب افزایش گلبول‌های سفید و به طور غیر مستقیم باعث کاهش گلبول‌های قرمز می‌شود.

تاثیرات استرس روی بدن

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ