اگر خال گوشتی دارید، حتما باید به دنبال این مسئله باشید که آیا نشانه سرطان پوست است یا نه.
هر کسی روی پوستش خالهایی دارد. به طور متوسط، اکثر افراد حداقل ۱۰ خال و زیر ۴۰ تا دارند. خال میتواند در هر جایی از بدن بروز پیدا کند و در اکثر موارد تا سن ۲۰ سالگی درمیآید. اگرچه الگوی بیرون آمدن خالها اغلب بر اساس عوامل ژنتیکی است، اما تماس با نور خورشید هم میتواند منجر به بروز بیشتر آنها شده و از طرفی میتواند آنها را تیرهتر کند. خالهای جدید تمایل بیشتری برای بیرون آمدن داشته و خالهای موجود هم اغلب در دوران نوجوانی و بارداری به مرور بزرگتر و سیاهتر میشوند.
انواع خالهای پوستی
خال معمولا در قالب لکههای کوچک و مایل به قهوهای بر روی پوست خود را نشان میدهد اما شکلها، اندازهها و رنگهای مختلفی دارد. بر اساس ظاهر و زمان رشد، میتوان آنها را در یکی از دستههای زیر قرار داد:
-خالهای مادرزادی؛ زمانی که خالی در زمان تولد با بچه باشد، آن را خال مادرزادی مینامند. حدود ۱ درصد از افراد این خال را دارند و این خالها میتوانند خطر سرطان پوست را افزایش دهند.
-خالهای اکتسابی؛ که اغلب در دوران بچگی یا اوایل بلوغ بروز پیدا میکند. این خالها اغلب کوچکتر از یک سکه بوده و به خاطر تماس زیاد با نور خورشید رخ میدهد.
-خالهای ناهنجار؛ که بزرگتر از پاککنِ یک مداد بوده و شکل ناهنجاری دارند. رنگ آنها اغلب ناموزون بوده و مرکزشان قهوهای است. این خالها اغلب سوابق خانوادگی داشته و خطر سرطان پوست را زیاد میکنند.
برداشتن خال
اکثر خالها بیضرر بوده و نیاز به برداشتن ندارند. اما اگر متخصص پوست شما بر این باور بوده که شاید خالتان شکبرانگیز است و یا بنا به دلایل زیبایی دوست دارید آن را بردارید، میتوان این کار را به راحتی انجام داد. برای برداشتن آن، پزشک متخصص ناحیه مورد نظر و اطراف آن را بیحس کرده و بعد آن را با تیغ تمیز میکند یا میبرد. بعد از برداشتن خال، باید ناحیه مورد نظر را با یک یا چند بخیه ببندد. بافت مورد نظر به آزمایشگاه فرستاده شده تا تأیید شود که سرطانی نیست.
منبع: thehealthsite
چه وقت باید نگران خالهایتان باشید؟
مهرناز زاوه
اگرچه الگوی بیرون آمدن خالها اغلب بر اساس عوامل ژنتیکی است، اما تماس با نور خورشید هم میتواند منجر به بروز بیشتر آنها شده و از طرفی میتواند آنها را تیرهتر کند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟