دکتر آشوش آنگریش، متخصص قلب در بیمارستان سر کانگرام در دهلینو و همکارانش تاثیر یوگای در افراد دچار پیش- پرفشاری خون (بالا بودن اندک فشار خون که به حد تعریف بیماری پرفشاری خون میرسد) برریسی کردند.
آنان ۶۰ نفر دارای پیش- پرفشاری خون را به طور اتفاقی به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه که تعییرات معمول در سبک زندگی برای کاهش فشار خون را به همراه تمرینهای یوگای هاتا انجام دادند و گروه شاهد که فقط سبک زندگیشان را تغییر دادند.
تمرینهای یوگا شامل حرکتهای کششی، تمرینهای کنترل تنفس و انجام مراقبه برای یک ساعت در روز بود.
سه ماه پس از شروع این تحقیق، در گروه یوگا فشار خون حداقل یا دستولی شبانهروی و فشار خون دیاستولی شبانه حدود ۴.۵ میلی متر جیوه و فشار خون میانگین شریانی ۴.۹ میلیمتر جیوه کاهش یافت، در حالیکه در گروه شاهد تغییر چندانی به وجود نیامد.
به گفته آنگریش گرچه این میزان کاهش فشار خون با انجام یوگا ممکن است چندان زیاد به نظر نرسد، اما از لحاظ بالینی اهمیت دارد. حتی کاهش فشار خون حداقل به اندازه ۲ میلیمتر جیوه میتواند خطر انسداد شریانهای خونرسان به عضله قلب (شریانهای کورونری) و خطر سکته مغزی (از جمله سکته معزی ناقص) را تا ۱۵ درصد پایین بیاورد.
یافتههایی این بررسی در اجلاس سالانه جامعه متخصصان قلب هند اعلام شد.
یافتههای پژوهشهایی را که در اجلاسهای علمی تا زمانی که در ژورنالهای معتبر با بازبینی همتراز منتشر نشونند، مقدماتی شمرده میشوند.