یکی از خوانندگان روزنامه خراسان نوشت:دختری 16 ساله هستم با وضع مالی خوب. علاقه زیادی به برقراری ارتباط با جنس مخالف دارم اما از این کار کمی ترس دارم و شرایط زندگی اجازه نمی دهد با فردی در ارتباط باشم. هر پسری را می بینم دوست دارم با او باشم. نمیتوانم عقلانی فکر کنم. این احساسات بیهوده، باعث افت تحصیل و بی اعتمادی والدینم شده است. برای از بین رفتن این افکار به کلاس ورزشی می روم یا حتی سعی می کنم این افکار را از خود دور کنم، اما فایده ای ندارد. حتی حرف زدن با والدین هم تاثیری نداشته است. این مشکل مرا بسیار رنج می دهد و چند سال است که مرا آزار می دهد.
دوران نوجوانی و بلوغ (18-12 سالگی) دوران ظهور نیازهای متنوع روانی و اجتماعی است. نیازهایی که موجب پیچیده تر شدن روابط نوجوان با دیگران می شود. در میان نیازهای متنوع این دوره نیاز به محبت و توجه به جنس مخالف جایگاه ویژه و منحصر به فردی دارد.
پاسخ:
آثار شوم عدم مدیریت یک نیاز
مواجهه صحیح والدین و نوجوانان و جوانان با این نیاز نیرومند در فاصله زمانی بین بلوغ و ازدواج، نقش بسزایی در بهداشت روانی افراد، خانواده ها و نهایتا جامعه دارد و به عکس بی توجهی و گاهی نیز موضع گیری بعضی والدین، موجب می شود که عده ای از دختران و پسران در تامین چنین نیازی به بیراهه بروند و تسلیم هیجانات عاطفی خود شوند. این گروه دختران و پسران با ایجاد ارتباط پنهان و آشکار با یکدیگر به استقبال سرنوشت شومی می روند که گاهی حتی سرتاسر فضای زندگی آینده شان را تحت تأثیرات شوم خود قرار می دهد. لغزش دختران از معیارهای اخلاقی معمول، عوامل بی شماری دارد که یکی از مهم ترین آن ها ناآگاهی بعضی پدران از لطایف و وظایف مربوط به شناخت و تأمین نیازهای عاطفی و عقلانی دختران است.
7 نیاز دخترانه که باید بهتر شناخت
نوجوانان و والدین متعلق به دو نسل جداگانه اند با الگوهای متفاوت که این تفاوت الگوها باعث می شود گاهی فرزندان و والدین در مقابل هم قرار بگیرند. هرقدر شما نوجوان گرامی و والدین تان با این نیازها آشنا شوید بهتر می توانید با آن مواجه شوید و برخورد کنید. این نیازها عبارت است از:
1- نیاز به معاشرت و رفاقت با پدری شاداب و آراسته از نظر ویژگی های ظاهری.
2-نیاز به حمایت های بدون قید و شرط عاطفی، مالی و غیره والدین در مواقع لزوم.
3- نیاز به بیان آزادانه افکار و عقاید و احساسات و تجربیات در زمینه های مختلف برای اطمینان از صحت آن ها.
4- نیاز به خلوت صمیمانه با والدین برای اعتراف به خطاها.
5- نیاز به عذرپذیری بزرگوارانه و رازداری والدین و همچنین نیاز به قاطعیت حساب شده آن ها در مواقع لزوم.
6-نیاز به توجه در ایامی همچون روز تولد، روز نوجوان، دانش آموز و روز دختر.
7-نیاز به کسب اطلاعات لازم در شناخت جنس مخالف برای این که آن ها را بیشتر بشناسید و در مقابل آن ها از خود مراقبت کنید. بنابراین اگر به نیازهای مطرح شده در این قسمت به درستی پاسخ داده شود، مشکلاتی که در پیامک تان مطرح کرده اید تا حد قابل قبولی حل خواهند شد.
لینک مرتبط: چطور به سوالات جنسی کودکم پاسخ بدهم؟!
آیا باید کودک مان را در کنار خود بخوابانیم؟
70 درصد کودک آزاری ها در بین اعضاء خانواده اتفاق می افتد؟!