بیماری پسویازیس یا همان پوست صدفی در دسته بیماری های پوستی قرار دارد و باعث پوسته ریزی از سلول های بدن 10 مرتبه سریع تر از حالت عادی در انسان می شود.
پسوریازیس چه مناطقی از بدن را درگیر می کند؟
به دلیل التهاب بالا در سلول های پوستی مناطق درگیر معمولاً قرمز رنگ هستند و دردناک و افراد مبتلا خارش و سورش شدیدی را احساس می کنند.
این بیماری می تواند تمام بدن را درگیر کند و معمولاً در مناطقی چون زانو ها، آرنج، کل پاها، نیم تنه بدن و حتی در پوست سر ایجاد شود.
این بیماری انواع مختلف دارد و می تواند از خفیف تا شدید بدن فرد را تحت تاثیر قرار دهد، در برخی موارد خارش و قرمزی وجود دارد و در برخی دیگر از افراد درد مفاصل و سختی در حرکت اعضای بدن نیز به وجود می آید.
در اثر پوسته ریزی و التهاب پوستی بیماران معمولاً با مشکل آفتاب سوختگی، بروز عفونت، حساسیت به مصرف برخی داروها و حتی بروز مشکلات قلبی عروقی مواجه می شوند و طول عمر آنها معمولاً کمتر از افراد غیر مبتلا به این بیماری است.
علت پسوریازیس چیست؟
منشاء این بیماری ناشناخته است اما عوامل مختلفی می تواند درایجاد ناگهانی آن موثر باشد و افراد می توانند در سنین مختلف به آن مبتلا شوند، از جمله عوامل ایجاد کننده آن می توان استرس، ضربه های عاطفی سنگین چون مرگ یکی از خویشاوندان ، از دست دادن شغل و یا حتی ابتلا به یک بیماری عفونی توسط باکتری استرپتوکوک را نام برد که می تواند باعث بیماری در افراد شود.
با وجود آنکه بیماری در خانواده ها به صورت ژنتیکی وجود دارد و در موارد ابتلا به بیماری در شجره نامه خانواده ها وجود دارد اما این بیماری نباید باعث شرمندگی یا ضعف اعتماد به نفس در افراد شود، با رعایت نکات درمانی و اقدامات درمانی بیماری در اکثر مبتلایان کنترل می شود و از عود مجدد آن جلوگیری می شود.
رژیم غذایی سالم بیماری شما را کنترل می کند؟
علاوه بر اقدامات درمانی کارشناسان به افراد مبتلا به این بیمای توصیه می کنند رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنند که شامل انواع میوه و سبزیجات تازه است، همچنین مصرف مواد غذایی دریایی مانند ماهی های چرب روغنی حاوی امگا سه نیز می تواند در کنترل بیماری موثر باشد.
هنوز تحقیقات در خصوص مفید یا مضربودن قهوه به دست نیامده است اما کارشناسان توصیه می کنند افراد از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین اجتناب کنند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟