شربت متادون را در یخچال نگه ندارید

a.mahammadi
دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی کاهش سموم سازمان غذا و دارو، گفت: داروهای مغز و اعصاب به ویژه داروهای ضد افسردگی بیشترین تعداد موارد مسمومیت‌های دارویی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

پایگاه خبری سازمان غذا و دارو) بهمنش در عین حال به این نکته هم اشاره کرد که آمار دقیقی از مسمومیت با تک تک داروها در دست نیست.
وی همچنین در خصوص شربت متادون اظهار کرد: اینکه بیشترین مسمومیت‌های دارویی مربوط به این شربت است، مورد تایید نیست اما این موضوع چیزی از اهمیت دقت به مسمومیت با متادون نمی‌کاهد.
بهمنش یادآور شد: متادون به عنوان یک دارو از این نظر دارای اهمیت است که با مقادیر کم آن مسمومیت شدید و حتی مرگ در کودکان رخ می‌دهد.متادون دارویی است که در داروخانه‌‌ها موجود نیست و برای ترک اعتیاد به معتادان تحت درمان و آن هم در مراکز درمان نگهدارنده با متادون موسوم به ام. ام. تی (MMT ) می‌دهند تا به منزل ببرند. این افراد، اغلب برای پنهان کردن روند درمان خود، شربت متادون را با نوشیدنی مخلوط یا در بطری‌های نوشیدنی نگهداری می‌کنند و آن را در یخچال می‌گذارند که این کار، احتمال مسمومیت بستگان را افزایش می‌دهد.
دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی کاهش سموم سازمان غذا و دارو، گفت: در بیشتر مراکز ترک اعتیاد به این نکته توجه نمی‌کنند که شربت متادون را داخل ظرف با در مقاوم به کودک تحویل دهند و این مساله، مسمومیت با شربت متادون را ایجاد می‌کند.
بهمنش به استفاده کنندگان از شربت متادون توصیه کرد که آن را در ظرف با در مقاوم و دور از دسترس کودکان و در قفسه‌های بالا و غیر قابل دسترسی کودک، نگهداری کنند.
یسنا،دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی کاهش سموم سازمان غذا و دارو، تاکید کرد: شربت متادون را نباید در بطری نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه قرار داد چرا که بیشتر داروها از جمله شربت متادون نیازی به نگهداری در یخچال ندارند. یخچال به طور کلی به هیچ وجه مکان مناسبی برای نگهداری دارو نیست.

متادون، آنچه باید درباره این دارو دانست

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ