زنجبیل تا چه حد موثر است؟
دکتر سعید صانعی، درمانگر و مشاور گیاه درمانی در این باره میگوید: استفاده از زنجبیل در برنامه غذایی روزانه آقایان و گنجاندن آن به عنوان یک گیاه دارویی برای درمان سرد مزاجی، یکی از شیوههای رایج در طب سنتی است، اما این تجویز باید تحت نظارت متخصص طب سنتی انجام شود. بررسی طبع بیمار در این مورد لازم است. چراکه زنجبیل طبع گرمی دارد و در صورتی که فردی با مزاج گرم بخواهد از آن مصرف کند ممکن است با عوارضی نظیر خارش، خشکی و ترک خوردگی پوست مواجه شود. عوارضی که سختی زیادی برای بیمار به همراه دارد. بنابراین معمولا مصرف زنجبیل به همراه یک کاهنده گرمی (مصلح) به بیمار توصیه میشود و مصرف آن برای افرادی که در شرایط آب و هوایی گرم و خشک زندگی میکنند، باید با محدودیت و مراقبت بیشتری انجام شود. به همین دلیل توصیه میکنیم پودر زنجبیل را به همراه شیر میل کنند یا آن را با سکنجبین و کتیرا مصرف کنند. این گیاه بیش از همه در درمان گرممزاجی مردان موثر است و چندان برای درمان سردمزاجی خانمها موثر نیست. گیاه و عرق رازیانه در مقایسه با زنجبیل تاثیر بیشتری در درمان سردمزاجی خانمها دارد.
گلسرخ برای مردان
کاربرد عصاره و اسانس گل سرخ بر افزایش گرممزاجی زنان و درمان ناتوانی جنسی در مردان ازجمله نکاتی است که علاوه بر متون طب سنتی ایران در بسیاری از متون طب سنتی هند نیز مطرح شده است. در این متون علاوه بر مصرف خوراکی گلسرخ به تاثیر عصاره و اسانس به دست آمده از این گل اشاره شده، حتی از حمام کردن با آبی که عصاره گل سرخ در آن وجود دارد نیز بهعنوان یکی از شیوههای درمان سردمزاجی در مردان و زنان یاد شده است. دکتر سعید صانعی دراین باره میگوید: عصاره گلسرخ برای مردان بیشتر موثر است. استفاده از قطره گل سرخ و مصرف آن به همراه آب یا وعدههای غذایی یا اضافه کردن گلبرگهای خشک شده این گیاه و افزودن آن به برنامه غذایی روزانه علاوه بر آنکه میتواند به درمان سردمزاجی در مردان کمک کند به برخی از اختلالهای زناشویی در مردان نیز کمک کند. امروزه قطرههای گلسرخ به صورت صنعتی در داروخانهها وجود دارد اما توصیه ما این است که مردم مصرف آن را با مشاوره متخصص طب سنتی در برنامه غذایی خود بگنجانند.
برای گرم مزاج شدن
زنجبیل از آن دست گیاهانی است که طبیعتی گرم دارد و علاوه بر آنکه در گروه گیاهان دارویی قرار میگیرد به عنوان ادویه و معطرکننده غذا نیز کاربردهای فراوانی دارد. زنجبیل خواص درمانی زیادی دارد که ازجمله آنها میتوان به کاهش دردها و اختلالهای دوران قاعدگی، تسکین دردهای مفصلی و بهبود روندمتابولیسم بدن اشاره کرد. افزایش گرممزاجی و تقویت قوای زناشویی نیز یکی دیگر از خواص آن این است که موجب شده افراد زیادی که دچار سردمزاجی هستند تمایل زیادی به مصرف زنجبیل و گنجاندن آن به رژیم و برنامه غذایی روزانه پیدا کنند. حتی در برخی از داروخانهها و فروشگاههای عرضه گیاهان دارویی، محصولی صنعتی با نام قطره زنجبیل به فروش میرسد که مصرف 20 تا 30 قطره آن به همراه مایعاتی مثل آب و چای در طول روز برای افزایش گرمی مزاج توصیه شده است.
طلای خوراکی سردمزاجی را درمان میکند
در برخی متون طب سنتی در کنار فلفل، زنجبیل و انگور شیرین از زعفران به عنوان یکی از گیاهان طبیعی موثر در بهبود سردمزاجی و تقویت گرممزاجی در مردان و زنان یاد شده است. در باور عموم مردم نیز این تصور وجود دارد که مصرف زعفران به همراه گردو و عسل نیز میتواند تاثیر زیادی در افزایش گرممزاجی در افراد داشته باشد. زعفران هم جزو گیاهانی است که طبع گرم دارند و میتواند به بهبود سردمزاجی در مردان کمک کند، اما مصرف این گیاه بیشتر برای درمان سردمزاجی افراد سوداویمزاج توصیه شده است.
منبع:مجله ی سیب سبز