کارشناسان طی جدیدترین پژوهشهای خود روشی برای درمان نوعی سرطان خون موسوم به لوسمی (AML) کشف کردند که در آن «ژنتیک بیمار» تعیینکننده روش درمانی است.
این نوع سرطان که بین کودکان و افراد جوان بسیار شایع است، باعث تشکیل تومور در سلول های مغز استخوان شده و درمان آن معمولا از 2 طریق شیمیدرمانی و یا پیوند سلول های بنیادی امکانپذیر است.
بر اساس تحقیقات، بیش از 11 نوع سرطان لوسمی وجود دارد که با توجه به ژنتیک افراد، علائم آنها متفاوت است، به همین دلیل یافت یک روش تشخیصی بر پایه ژنتیک می تواند خطای پزشکی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
کارشناسان برای بررسی این مسئله به جمع آوری داده های ژنتیکی بیش از هزار و 350 فرد مبتلا به AML در کشورهای سوئیس و اتریش پرداختند و هماکنون در حال تنظیم و جمع آوری یک بانک اطلاعاتی از DNA بدن بیماران هستند.
انتظار میرود با استفاده از تجزیه و تحلیل داده های ژنتیکی، یک روش نوین تشخیصی برای انتخاب بهترین شیوه درمانی این نوع سرطان مهلک کشف شود.
کارشناسان بر این باورند که عوارض متعدد ناشی از فرآیند درمان بسیاری از بیماران سرطانی را به کام مرگ میکشاند؛ مسئلهای که سامانه اطلاعاتی ژنتیک قرار است به آن خاتمه دهد.
گفته میشود به منظور تکمیل بانک اطلاعاتی DNA مربوط به افراد سرطانی، اطلاعات بیش از 10 هزار بیمار از سراسر جهان باید گردآوری شود.
گفتنی است؛ نتایج این تحقیق که از سوی متخصصان اروپایی انجام شده در مجله nature Genetics به چاپ رسیده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟