اکبر ترکی با تاکید بر ضرورت بازسازی بسیاری از بیمارستانهای کشور، گفت: حادثه پلاسکو باعث شد تا موضوع فرسودگی ساختمانهای فرسوده بر سر زبآنها افتاده و جدیتی در رفع مشکلات این بخش بین مسئولان ایجاد شود چراکه در گذشته بارها نسبت به ایمنی ساختمآنها به ویژه مراکز درمانی تذکر داده شد اما توجهی به آن صورت نگرفت.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در مجلس افزود: بافتهای فرسوده مراکز درمانی در شهرهای کوچک و بزرگ مشاهده میشود که از عمر آنها بیش از 50 سال میگذرد که این موضوع خطرات جدی را به همراه دارد.
ترکی با انتقاد از شیوه مقاومسازی مراکز درمانی، تصریح کرد: در بازسازیهای بیمارستانها باید به بحث ایمنسازی و استحکام بیشتر اسکلت ساختمان توجه شود این در حالی است که در اکثر این مراکز، ظاهر ساختمان مانند برق و تاسیسات را مورد بهسازی و بازسازی قرار گرفته است. وی یادآور شد: بافت بیمارستانها قدیمی است و باید چارهاندیشی در این زمینه صورت گیرد تا بتوان ساختمانهایی با استحکام بیشتر در حوزه سلامت شاهد باشیم.
ترکی با بیان اینکه وزارت بهداشت اعتبارات کافی برای ساخت یا بهسازی بیمارستانهای فرسوده در اختیار ندارد، تاکید کرد: بودجهها و اعتبارات پایدار برای وزارت بهداشت میتواند کمکرسان باشد از سویی دیگر میتوان از ظرفیت بخش خصوصی نیز برای نوسازی و بهسازی بهره گرفت موضوعی که اصل 44 قانون اساسی به آن اشاره دارد.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در مجلس تصریح کرد: اکنون دولت نزدیک به 500 تا 600 هزار میلیارد تومان پروژه نیمهتمام دارد که بهجایی نرسیده است و با توجه به بودجه عمرانی سالها طول خواهد کشید تا این پروژههای نیمهتمام بهجایی برسد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: تنها کمک و ورود بخش خصوصی است که میتواند راهگشایی برای این معضل باشد و باید زمینه حضور بخش خصوصی در حوزه سلامت را فراهم کرد.
منبع:سپیدآنلاین