قراردادهای وزارت بهداشت برای ساخت مراکز درمانی به دو شکل است،یکی ساخت مراکز در خارج از بیمارستانهای دولتی مانند مراکز دیالیز که قرار است با سرمایه هزار میلیارد تومانی شرکتهای خصوصی تا 18ماه آینده پنج هزار تخت دیالیز جدید ایجاد شود و دیگری مراکز خدماتی که در داخل بیمارستانهای دولتی ساخته میشود.
مشاور اقتصادی وزیر بهداشت گفت: 14قطب سرطان از دسته دوم است که ابنیهسازی آن با سرمایه بخش خصوصی در داخل فضای متعلق به بیمارستان دولتی انجام میشود. یکی از علل این نوع سرمایهگذاری الزامات آموزشی وزارت بهداشت و نیز لزوم دسترسی به تختهای بستری بیمارستانی برای بیماران مبتلا به سرطان است. وی افزود: قطبهای سرطان بعد از 12 تا 15ماه که به بهرهبرداری رسیدند میتوانند به دانشگاههای علوم پزشکی واگذار شوند یا اینکه بر اساس قراردادی که بین دانشگاه و شرکت سازنده منعقد میشود، به ارائه خدمات به بیماران ادامه دهند.
رئیسیون ادامه داد: عمده خدمات قطبهای سرطان، خدمات تشخیصی و درمان سرپایی است و درصورتیکه بیماران نیاز به بستری داشته باشند به بیمارستانی که در محل آن احداثشدهاند، ارجاع داده میشوند. مشاور وزیر بهداشت درباره هزینه ساخت قطبهای سرطان گفت: هزینه ساخت و تجهیز هر مرکز قطب جامع سرطان بین 150 تا 200میلیارد تومان است و برای ساخت همه این 14مرکز حدود سه هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی بخش خصوصی انجام میشود و قرار است همه این مراکز حداکثر تا دو سال آینده به بهرهبرداری برسند.
رئیسیون از طرح دیگر وزارت بهداشت برای ایجاد مراکز تصویربرداری با همکاری و سرمایهگذاران بخش خصوصی خبر داد و گفت: این طرح نیز آماده شده و تا یک ماه آینده نهایی میشود و فراخوان آن برای جذب سرمایه بخش خصوصی تا یک ماه آینده منتشر میشود.
وی ادامه داد: در طرح ایجاد مراکز تصویربرداری، سرمایهگذار نیازی به ابنیهسازی در بیمارستان دولتی ندارد و فقط تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز بخشهای تصویربرداری را در بیمارستانهای دولتی فراهم و راهاندازی میکند که جزئیات آن بهزودی اعلام میشود.
منبع: سپید آنلاین