سطح مناسب چربی بد خون چقدر باید باشد؟!

faateme1366
چاقی به خودی خود یک عامل خطر شناخته شده برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است. همانطور که مشخص است این عارضه یک عامل خطر برای داشتن تری گلیسیرید بالا که خود شانس ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد، نیز محسوب می شود.

تری گلیسیرید یک نوع چربی موجود دربدن است که وقتی شما بیش از حد مورد نیاز کالری دریافت می کنید یا غذا می خورید، این کالری به تری گلیسیرید تبدیل و در سلول های چربی بدن ذخیره می شود. این در حالی است که افزایش میزان تری گلیسیرید می تواند منجر به مسدود شدن سرخرگ ها و آسیب به پانکراس شود.

درست همانند ال دی ال یا کلسترول بد که با خطر گرفتگی شریان ها در ارتباط است، میزان عدد تری گلیسیرید هرچقدر پایین تر باشد، بهتر است. انجمن قلب آمریکا تصویه می کند که سطح تری گلیسیرید ناشتا در هر فرد باید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر و یا در حالت غیر ناشتا در یک فرد سالم باید کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر باشد.

حالت ناشتا به این معنا است که شما شما چیزی جز آب و یا چای سیاه و قهوه برای حداقل 8 ساعت نباید بخورید یا بنوشید. حتی ناشتا بودن برای 10 تا 12 ساعت میزان تری گلیسیرید را بهتر و دقیق تر مشخص خواهد کرد.

انجمن قلب آمریکا مشخص کرده است که میزان بهینه تری گلیسیرید در خون باید زیر 100 میلی ‌گرم در سی‌ لیتر باشد.

سطح تری گلیسیرید بالای 500 میلی گرم در دسی لیتر با خطرات جدی و کشنده مانند التهاب لوزالمعده شناخته شده به عنوان پانکراتیت مشخص می شود.

چه عواملی باعث تری گلیسیرید بالا می شود؟

میانگین سطح تری گلیسیرید در سه دهه گذشته در حال افزایش در میان مردم آمریکا است.

میزان تری گلیسیرید به شدت تحت تاثیر رژیم غذایی ما قرار دارد و غذاهای نشاسته دار و حاوی قند یا کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان و ماکارونی سفید، به همراه مصرف الکل باعث افزایش آن می شوند.

برخی بیماری ها مانند دیابت، چاقی و کم کاری تیروئید نیز با سطوح بالای تری گلیسیرید در ارتباط هستند. برخی داروها مانند قرص های ضد بارداری خوراکی نیز سطح تری گلیسیرید را بالا می برد.

علاوه بر این اختلالات ژنتیکی کلسترول نیز به طور خاص به دلیل جهش ژنتیکی باعث افزایش تری گلیسیرید می شود.

بدن شما نیازمند مقادیر مشخصی چربی است. آنچه باید از آن پرهیز کنید انواع بد چربی‌ ها، ترانس و هیدروژنه است.

علاوه بر این که یک رژیم غذایی مناسب می‌ تواند نقش مهمی‌ در کاهش بیماری قلبی داشته باشد، موارد دیگری نیز وجود دارد که باید رعایت آنها را کرد. پس برای اینکه قلبی سالم داشته باشید:

سیگار را ترک کنید.

وزنتان را در محدوده مطلوب و ایده آل نگه دارید.

استرس نداشته باشید.

به طور مرتب ورزش کنید.

منبع:سلامت نیوز

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ