براساس تحقیقات صورت گرفته، اضافه وزن و چاقی احتمال باروری را کاهش میدهد و زمان باروری را نیز در زوجها به تاخیر میاندازد.
پژوهشگران در بررسیهای اخیر دریافتند که تنها وزن زن در احتمال تاخیر در باروری تاثیر ندارد بلکه به طور کلی چاقی چه در زنان و چه در مردان میتواند باروری را دچار مشکل کند. از این رو، زوجهایی که هم مرد و هم زن چاق باشند، ممکن است دچار مشکل در باروری شوند.
محققان موسسه ملی بهداشت آمریکا اعلام کردهاند که احتمال باروری در زوجهایی که هر دو چاق هستند، در مقایسه با زوجهایی که وزن متعادلی دارند تا حدود نصف کاهش مییابد. در واقع، زوجهایی که هر دو چاق باشند زمان بیشتری را باید برای بارداری تلاش کنند.
در مطالعات قبلی مشخص شده بود که چاقی زنان احتمال باروری را در یک چرخه قاعدگی کاهش میدهد؛ همچنین چاقی در مردان باعث کاهش تعداد اسپرمها میشود.
محققان دانشگاه بوستون در مطالعات جدید، چربی بدن زوجها را پیش از بارداری اندازهگیری کردند و سپس این کار را به مدت یک سال تا زمان بارداری ادامه دادند. آنها در این مطالعات، ارتباطی را میان جثه زوجها و باروری پیدا کردند.
این دانشمندان شرکتکنندگان در آزمایشها را از نظر قد، اندازه دور کمر و دور باسن بررسی کردند. با ارزیابی قد و وزن و تعیین نمایه توده بدنی، محققان افرادی را که نمایه توده بدنی بالاتر از ۳۰ داشتند جزء گروه چاق قرار دادند. از ۵۰۱ زوجی که بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ مورد مطالعه قرار گرفتند، ۲۷ درصد زنان و ۴۱ درصد مردان چاق بودند.
بررسیها نشان داد زوجهای چاق ۵۵ درصد دیرتر از زوجهایی با وزن متعادل باردار شدند. البته در این میان، محققان عوامل دیگری را نیز مانند سن، سیگار کشیدن، ورزش و میزان کلسترول خون در نظر گرفتند و با احتساب این موارد، اعلام کردند که زوجهای چاق ۵۹ درصد دیرتر بارداری را تجربه میکنند.
دانشمندان معتقدند کمی کاهش وزن در زوجهای چاق میتوان راهگشا باشد و زمان باردار شدن را جلوتر بیاندازد. (سلامت آنلاین/ ترجمه: ندا اظهری)
راهنمای باردار شدن برای زوج های جوان