توصیه هایی برای محافظت از بینایی و جلوگیری از نابینایی

samiira
اگر هرگز مشکل بینایی نداشته‌اید، احتمالا در مورد چشم‌های خود زیاد فکر نکرده‌اید و ممکن است که از تغییراتی که افزایش سن در چشم‌های شما به وجود می‌آورد آگاهی نداشته باشید.

 بعضی از این تغییرات به نحو چشمگیری بینایی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند و حتی می‌توانند باعث نابینایی شوند.
خبر خوب این است که حتی اقدام‌های پیشگیرانه کوچک همچون استفاده از عینک آفتابی و خوردن سبزی‌ها می‌توانند بینایی شما را حفظ کنند و از مشکلات چشمی جلوگیری کنند. به همین دلیل در ادامه به 10 حقیقت مربوط به چشم اشاره می‌کنیم که می‌توانند در سال‌های آتی زندگی در محافظت از چشم به شما کمک کنند.
چیزی که می‌خورید برای سلامتی چشم شما اهمیت دارد. تغذیه خوب مهم‌ترین شیوه برای محافظت از چشم‌ها است. علاوه بر این، توصیه می‌شود که مواد مغذی را از طریق غذا به دست آورید. حفظ سلامتی چشم خود را از طریق خوردن یک اسفناج بزرگ یا یک سالاد کلم‌پیچ شروع کنید که روی آن سبزی‌هایی با رنگ روشن قرار دارد. سبزی‌های سبزرنگ پربرگ مواد مغذی‌ای همچون لوتئین و زیزانتین را فراهم می‌آورند که براساس نتایج تحقیقات مختلف مصرف آن‌ها می‌تواند خطر بیماری‌های چشمی را کاهش دهد. ویتامین A موجود در سبزی‌های به رنگ زرد روشن و نارنجی مانند هویج‌ها و سیب‌زمینی‌های شیرین سلامت چشم را تقویت می‌کند. افزودن میوه‌هایی همچون توت‌فرنگی، پرتقال و انبه به رژیم غذایی، ویتامین C و دیگر آنتی‌اکسیدان‌ها را فراهم می‌آورد که به مبارزه با بیماری چشمی کمک می‌کند. علاوه بر این گنجاندن ماهی سالمون و دیگر ماهی‌های آب سرد در رژیم غذایی برای تقویت سلامتی چشم توصیه می‌شود، چون این ماهی‌ها سرشار از امگا 3 هستند که به تولید اشک کمک می‌کنند و همین تولید اشک باعث تسکین چشم‌های خشک می‌شود.
انجام معاینه‌های چشم جامع به جلوگیری از نابینایی کمک می‌کند. انجام معاینه چشم منظم تنها روشی است که می‌توان وجود بیماری‌های چشمی همچون گلوکوم (آب‌سیاه) با استفاده از آن یا بیماری‌های چشمی مرتبط با دیابت را در خود تشخیص داد و درنتیجه در جهت درمان به‌موقع این مشکلات چشمی تلاش کرد. اکثر افراد دارای مشکلات چشمی باید سالی یک‌بار به چشم‌پزشک خود مراجعه کنند تا مطمئن شوند که بینایی آن‌ها هیچ تغییری نکرده است. انجمن چشم‌پزشکی آمریکا برای دیگر افرادی که مشکل بینایی ندارند، برنامه معاینه چشم زیر را توصیه می‌کند.
در سن 40 سالگی: یک معاینه چشم کلی.
از سن 40 تا 55 سالگی: هر 2 تا 4 سال انجام یک معاینه چشم.
از سن 55 تا 64 سالگی: هر 1 تا 3 سال انجام یک معاینه چشم.
از سن 65 سالگی به بعد: انجام هرساله معاینه پزشکی.
در طول معاینه، چشم‌پزشک سابقه بیماری خانوادگی شما را در نظر خواهد گرفت و مردمک‌ها، دید مرکزی، دید رنگ و فشار چشم شما را معاینه می‌کند. علاوه بر این، چشم‌پزشک با استفاده از یک قطره چشمی مخصوص مردمک شما را گشاد می‌کند تا پشت چشم شما را ببیند و وجود هر آسیبی را در چشم شما تشخیص دهد.
سیگار کشیدن فعلی شما می‌تواند بعدها باعث مشکلات چشمی شود. وقتی‌که سیگار می‌کشید، سیانید موجود در دود وارد جریان خون شما می‌شود و سلول‌های چشم شما را نابود می‌کند. سیگار کشیدن خطر ابتلا به آب‌مروارید و خشکی چشم را افرایش می‌دهد. سیگار کشیدن خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا (یک عارضه غیرقابل درمان که دید مرکزی را خراب می‌کند) را افزایش می‌دهد.
می‌توانید با محافظت از چشم‌های خود در برابر نور خورشید بینایی خوب خود را حفظ کنید. کرم‌های ضد آفتاب و عینک آفتابی دو محافظ مهم برای چشم‌ها هستند. پوست اطراف چشم‌های شما از نازک‌ترین پوست‌های بدن هست و به اشعه فرابنفش نور خورشید حساس است. انواع مختلف سرطان پوست مانند سرطان سلول پایه‌ای و ملانوم می‌توانند در پلک‌ها و اطراف چشم به وجود آیند و موجب آسیب جدی به ساختار چشم شوند.
استفاده از عینک آفتابی یک ضرورت است؛ اما این تصور اشتباه را نداشته باشید که عینک‌های آفتابی هر چه سیاه‌تر باشند بهتر هستند. 
او می‌گوید که وقتی یک عینک آفتابی خریدید باید برچسب روی آن را بردارید و عینک آفتابی شما باید با ضریب اطمینان 100 درصدی از چشم‌های شما در برابر پرتوهای فرابنفش خورشید محافظت کند. پرتوهای فرابنفش خورشید باعث مشکلاتی می‌شوند که آب‌مروارید و دژنراسیون ماکولا را به وجود می‌آورند.

۶ دلیل کاهش بینایی که ربطی به پیری ندارند

منبع: سپیدآنلاین

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ
نظرات
فائزه معزی

فائزه معزی

1398-10-09 - 16:13 پاسخ

عالی