سید جواد علوی با بیان اینکه بهترین نحوه مصرف تخممرغ مصرف نیمبرشت یا عسلی آن است، اظهار کرد: برای آنکه تخممرغ، عسلی (نیمبرشت) تهیه شود، باید 5 دقیقه در آب جوش بجوشد, زرده چنین تخممرغی تقویتکننده قلب و مغز بوده و منجر به افزایش نیروی جنسی میشود.
بهگفته وی تخممرغ سفتشده، غذای غلیظ و دیرهضم محسوب میشود و برای مبتلایان به چاقی، سوءهاضمه و کبد چرب مناسب نیست و این افراد بهتر است از تخممرغ عسلی استفاده کنند.
این کارشناس طب سنتی افزود: در کلیات طب سنتی ایران آمده است که مزاج زرده تخممرغ مایل به گرمی معتدل است و خون بسیار سالم و خوبی تولید میکند و برای ریه و تنفس مفید است.
علوی متذکر شد: بهترین تخممرغ آن است که بزرگ باشد و در همان روز تخمگذاری مصرف شود و اگر امکان نگهداری تخممرغ در جای خنک نبود، میتوان آن را داخل نمک نگه داشت تا ماندگاری آن بیشتر شود.
وی بیان داشت: سفیده تخممرغ، لزج و دیرهضم است و برای افراد سردمزاج و معدههای ضعیف مضر است زیرا از آن بلغمی غلیظ و لزج تولید میشود همچنین مصرف زیاد و طولانیمدت تخممرغ باعث ایجاد لکهای پوستی در صورت و بادهای سرد در طحال و معده میشود.
این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: از دیدگاه طب سنتی ایران، سفیده تخممرغ تشکیل دهنده اعضای جوجه و زرده تخممرغ غذای جوجه در زمان دوران جنینی است.
علوی تصریح کرد: زرده تخممرغ غذای کامل بوده و خون سالم و صالح تولید میکند همچنین هضم زرده تخممرغ عسلی بسیار سریع بوده و در بدن بهخوبی جذب میشود و خون خوب از آن تولید میشود و مواد زائد بهجایمانده از زرده تخممرغ عسلی بسیار کم بوده و غذای بسیار خوبی برای قلب محسوب میشود البته زرده سفتشده دیرهضم است و غذائیت زیادی دارد.