چگونگی تاثیر مواد مخدر بر نوجوانان

a.mahammadi
شاید توضیح درباره لزوم پرهیز از مصرف مواد مخدر به دلیل عوارض و خطرات آن برای برخی نوجوانان و جوانان، کار سختی باشد اما نباید به این موضوع بی توجه بود

به گفته کارشناسان، شما به‌عنوان پدر و مادر باید اطلاعات کاملی درباره تأثیرات مخرب مواد مخدر و مشروبات الکلی روی مغز نوجوانان داشته باشید.
نوجوانی دوره‌ حساس و مهمی در سیر تکامل فیزیکی و احساسی کودک است وگزارش‌ها نشان می‌دهد که مغز نوجوانان در حال رشد به تأثیر مضر مشروبات الکلی و مواد مخدر، بسیار حساس است. برخی از اثرات الکل و مواد مخدر موقتی است، اما آسیب‌های دیگرممکن است تاثیر طولانی‌ مدتی بر رفتار، احساس  و عملکرد نوجوان وجوان داشته باشد.
چگونگی تاثیر مواد مخدر بر نوجوانان:
اگر چه بدن نوجوان بسیارانعطاف ‌پذیر است، اما از خطرات و عوارض مصرف موادمخدر  در امان نیست. یکی از بزرگ ‌ترین خطرات، خطر وابستگی  به مواد شیمیایی است. زمانی که فرد  مشروبات الکلی یا مواد مخدر مصرف می‌کند، مغز و بدن به این مواد اعتیاد پیدا می‌کند و در صورت کنار گذاشتن آن دچارعوارض جانبی شدید می‌شود. این حالت که علایم ترک نام دارد، دارای خطرات متعددی است که عبارت است از:
* تشنج  * تب * فشارخون بالا * تهوع و استفراغ *  لرزش * تعریق
*اسپاسم های عضلانی
نوجوانانی که مشروبات الکلی یا مواد مخدر مصرف می‌کنند، در معرض خطراتی  ازجمله تصادف، بیماری‌های مسری، خودکشی و مرگ زودرس هستند. در میان نوجوانان وجوانان مصرف الکل و مواد مخدر علت اصلی بروز حوادث منجر به فوت است.
خطراتی که این افراد را تهدید می کند عبارت است از:
* افزایش خطر تصادف با وسایل نقلیه
* افزایش خطر مجادلات و قتل غیر عمد
* افزایش خطر آسیب رساندن به خود یا خودکشی
* افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی مانند HIV / AIDS
* افزایش قرار گرفتن در معرض خطر بیماری‌های منتقله از راه خون مانند  هپاتیت.
مصرف مواد مخدر بر تمام‌ اندام‌های حیاتی یک نوجوان ازجمله مغز، قلب و ریه‌ها، کبد و اندام‌های گوارشی  تاثیر می گذارد. هرچند ممکن است نوجوانان اثرات سوءمصرف مواد را بلافاصله احساس نکنند، اما با ادامه  استفاده  ازاین مواد مخرب، ممکن است  دچار مشکلات مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های کبدی یا سرطان شوند.
 تاثیر مخرب مواد مخدر و الکل روی مغز:
مغز نوجوانان هنوز در حال رشد است از این رو مصرف مواد اثر شدیدی بر سلامت عصبی و روانی آن‌ها می گذارد. آزمایش‌های  بالینی نشان می دهد که مصرف الکل و مواد مخدر در ساختار، عملکرد و توانایی‌های شناختی مغز در حال رشد تغییر ایجاد می کند و همچنین در توانایی یادگیری و به یادآوردن اطلاعات تداخل ایجادمی کند.
 آموزش، تکلم و ثبات عاطفی نیز می‌تواند تحت تاثیر قرار گیرد. مشکلات شناختی براثر مصرف مشروبات الکلی یا مواد مخدر می‌تواند در مدرسه نیز مشکلاتی برای فرد به وجود بیاورد و مانع پیشرفت تحصیلی و شغلی در زندگی شود.
با ورود به مرحله بزرگسالی، داشتن ثبات عاطفی و روانی  از قبل مهم ‌تر است . این در حالی است که مصرف الکل و مواد مخدر می‌تواند افسردگی، نوسانات خلقی، خصومت و اضطراب ایجاد کند.
ازآنجاکه مصرف مواد اثر قوی بر رفتار و احساسات می‌گذارد، به‌ سختی می‌توان تفاوت بین عوارض جانبی الکل یا مواد مخدر و نشانه‌های اختلال شدید روانی را فهمید .
 محافظت  از نوجوانان
متأسفانه، هیچ راهی برای محافظت صد درصد در برابر خطرات مصرف موادمخدر یا مشروبات الکلی وجود ندارد. اما پدر و مادر می توانند تا حد زیادی با اتخاذ  روش‌های زیر خطرات را کاهش دهند:
* صادقانه نگرانی خود را با او درمیان بگذارید.
* با اجتناب از مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی و با مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود برای وی  یک الگوی خوب باشید.
* یک محیط خانواده سالم  و حمایت‌ کننده، برای او ایجاد کنید.
*با پی بردن به نشانه ها یا علایم اعتیاد ،نوجوان خود را نزد متخصصان درمان اعتیاد ببرید.

منبع: روزنامه خراسان

کودکتان را همین حالا از اعتیاد به مواد مخدر نجات دهید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ