علی رستمی خواستار آشنا کردن خانواده ها نسبت به ویژگی های روانی و جسمی کودکانشان در دوران نوجوانی شد و گفت: دوره نوجوانی دوره بسیار حساسی است اما اطلاعات خانواده ها نسبت به این دوران و نظارت آنان خیلی کمتر است و نمی دانند چه برخوردی باید با بچه ها در این سنین داشته باشند.
رستمی با تاکید بر آموزش تهدیدات و خطرات این سن به والدین کودکان، اظهارکرد: این آموزش ها می تواند در کاهش گرایش بچه ها به معضلاتی همچون مواد مخدر موثر باشد.
وی با تاکید بر برنامه ریزی پیشگیرانه در سطح جامعه خاطرنشان کرد: برنامه ریزی پیشگیرانه بهتر است بین سنین 12 تا 18 سالگی با آموزش به خانواده ها از طریق جراید و رسانه های متعدد انجام شود.
مدیر کانون اصلاح و تربیت با مفید دانستن آموزش ها در پیشگیری اولیه ، تصریح کرد: نباید منتظر باشیم اتفاقی در جامعه به وقوع بپیوندد بعد برای آن فکر کنیم که چه باید انجام دهیم.
وی اضافه کرد: مشکلاتی همچون مصرف مواد مخدر بچه های ما را چه در سنین مدارس و چه در سنین دیگر تهدید می کند اما با آموزش های سیستماتیک و منظم در سطح آموزش و پرورش می توان بچه ها را نسبت به عواقب آن آشنا کرد و در کنار آن از طریق انجمن اولیا و مربیان به والدین، آموزش های لازم را داد.
وی ادامه داد: همچنین بخش مشاوره آموزش و پرورش را هم با برپایی همایش هایی برای والدین چه با حضور بچه ها و چه بدون حضور آنان، می تواند آموزش ها را تقویت کند.
مدیرکانون اصلاح و تربیت اظهار کرد: آموزش را می توان درسرای محله های شهرداری ها هم دنبال کرد؛ چرا که سرای محلات از طریق آموزش مهارت های زندگی برای نوجوانان و با مشارکت والدین ، می توانند از وقوع بزه و رفتار معارض با قانون در کودکان زیر 18 سال پیشگیری کنند.
**پدر و مادر سالم تربیت کنیم
رستمی، اقدام دیگر را در حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد و گفت: این معاونت با کنکاش و بررسی دقیق رفتارهای کودکان کانون اصلاح و علت ورود آنان به کانون می تواند برنامه های برای عموم جامع تعریف کند و به تبع آن، در بحث پیشگیری های اولیه کمک کننده باشد.
مدیر کانون اصلاح و تربیت همچنین با منسجم خواندن برنامه ریزی این کانون اظهار کرد: سعی می کنیم مدت زمانی که بچه ها در اینجا حضور دارند از طریق مداخلات روانشناسی، آموزشی و مددکاری در نوع رفتارشان موثر و امیدوار باشیم که این بچه ها را بعنوان شهروند سالم به جامعه برگردانیم.
وی افزود: در بحث پیشگیری های ثالثیه باید از طرف نهادهای حمایتی، فکری شود چون اگر پیشگیری ثالث خوب عمل نکند ، شاهد بازگشت بچه ها به بزه خواهیم بود.
رستمی با تاکید بر اینکه این کودکان باید پدران ومادران سالم فردای جامعه ما باشند، گفت: باید سعی کرد آنان را سالم به جامعه بازگرداند چون اینها پدران و مادران فردای جامعه ما خواهند شد و باید بچه های سالم تحویل جامعه دهند و اگر به آنان کمک نکینم قطعا این سیر باطل در آنان همچنان ادامه خواهد داشت .
وی ادامه داد: اگر رفتار کودکان در کانون، اصلاح نشود و جامعه به پذیرش حضور آنان کمک نکند و آنان را به چشم شهروند سالم نبیند، آنان این سیر باطل را ادامه خواهند داد و دیگر نمی توان از آنان انتظار پدر و مادر سالم بودن در فردای جامعه داشت.
حدود 140 کودک پسر و 9 کودک دختر زیر 18 سال بدلیل رفتار معارض با قانون و بزه در کانون اصلاح و تربیت به سر می برند .