در این تحقیق محققان 129 فرد چاق را که به مبتلا بودند و در یک برنامه کنترل وزن شرکت کردند را مورد بررسی قرار دادند. آنها متوجه شدند افرادی که موفق شدند کاهش وزن 7 درصد یا بیشتر از وزن کلی بدنشان را به مدت یک سال تثبیت کنند بیشتر موفق خواهند بود که در ادامه نیز، این روند را ادامه دهند.
همچنین این افراد با چنین روندی به بهبود شرایط قلبی خود نیز کمک می کنند. وقتی وزن کم می کنند کلسترول بد موجود در خونشان کاهش و کلسترول خوب افزایش پیدا می کند، سطح قند خون ثبات پیدا می کند و کاهش می یابد.
اما افرادی که وزن کم شده را بر می گردانند افزایش تری گلیسرید، یا مقدار چربی در خون و قند خون را تجربه می کنند. هر دوی اینها در ابتدای کاهش وزن پایین رفته بودند. حتی اگر 5 کیلو از وزن کم شده را برگردانید نیز چنین اتفاقی خواهد افتاد.
با اینکه این تحقیقات روی افراد دیابتی انجام گرفته بود اما سرپرست محققان می گوید این نتایج می تواند برای غیر دیابتی ها نیز به همین شکل باشد. تاثیر مثبت کاهش وزن – از کاهش فشار خون گرفته تا بهبود کلسترول – در بین تمام افراد یکسان بوده است بنابراین می توان گفتن تاثیر بازگشت وزن نیز به همین شکل خواهد بود.
چه دیابتی باشید چه نباشید، حتی مقدار کمی کاهش وزن – از کاهش 5 درصد وزن کلی بدن شروع می شود – می تواند میزان سلامت قلب را بهبود ببخشد. دلیلش این است که از مقدار چربی های احشایی و یا چربی های قسمت شکمی کم می شود.
چربی احشایی در عمق میان تنه قرار دارد و از خطرناک ترین چربی ها به حساب می آید. این چربی ها هورمون ها و مواد شیمیایی از خود ترشح می کنند که با دیابت و حملات قلبی در ارتباط است.
مردانی با دور شکم 101 سانت یا بیشتر به خاطر عملی که این نوع چربی در بدن انجام می دهد بیشتر در خطر بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند. در یک تحقیق که شرکت کنندگان حدود 10 سانت از دور شکمشان را کم کردند مشخص شد این عمل تا حدود زیادی روی کاهش خطر بیماری های قلبی تاثیر گذاشته است.
برای یک کاهش وزن پایدار چه کنیم؟