دکتر محمودرضا رسولی با بیان اینکه نگهداری ماهیهای قرمز در تنگ موجب از بین رفتن سریع آنها میشود، یادآور شد: این ماهیها باید در یک محیط ثابت و در دمای 10 تا 25 درجه سانتیگراد نگهداری شوند بنابراین در دمای متغیر اتاق امکان نگهداری آنها به مدت طولانی وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه شهروندان و به ویژه کودکان باید از دست زدن به ماهیهای قرمز خودداری کنند، تصریح کرد: دست زدن به ماهیها ممکن است موجب ایجاد خراش در پوست آنها شده و آلودگیهای قارچی به افرادی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند، سرایت کند.
وی ادامه داد: خراش ایجاد شده در بدن ماهی نیز موجب سرایت آلودگیهای احتمالی به ماهی نیز میشود که پس از رهاسازی آنها در محیطهای طبیعی همچون تالابها، سایر ماهیها و آبزیان را آلوده کند.
رسولی با تأکید بر اینکه ایجاد مشکلات گوارشی از دیگر بیماریهای احتمالی بر اثر تماس با این ماهیهای قرمز است، به شهروندان توصیه کرد: از خریداری ماهیهای قرمز خودداری کنند و در صورت خرید آنها هیچگاه به آنها دست نزنند همچنین پس از ایام نوروز آنها را در محیطهای طبیعی همچون رودخانهها و سدها رهاسازی نکنند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان به اقدامات دامپزشکی در این زمینه اشاره کرد و گفت: اطلاعرسانی این موضوع از طریق رسانههای مختلف و توزیع بروشورهایی در این زمینه در میان شهروندان و مسافران نوروزی از جمله اقدامات دامپزشکی بوده است همچنین کارکنان دامپزشکی به هنگام بازدید از محلهای توزیع و عرضه ماهیهای قرمز نکات بهداشتی لازم را به آنها گوشزد میکنند.
برای خرید ماهی قرمز سفره هفت سین به این نکات توجه کنید