هشدار،مـراقـب داروهای ضـدریـزش مـو بـاشیـد!

a.mahammadi
استفاده از داروهای ضد ریزش مو به خصوص دارویی به نام پروپشیا در بین افرادی که با مشکل ریزش مو مواجه هستند بسیار شایع است اما مطالعات جدید نشان داده است استفاده از این دارو در دراز مدت باعث بروز برخی اختلالات جنسی می‌شود. این مطالعات نشان داده است حتی در صورت قطع مصرف این دارو، عوارض جانبی آن پایدار خواهند بود. البته بد نیست بدانید این همان دارویی است که دونالد ترامپ هم برای مقابله با ریزش مویش از آن استفاده می‌کند.

مطالعات جدید نشان داده استفاده طولانی مدت از داروی پروپشیا برای جلوگیری از ریزش مو در میان افراد مختلف رواج فراوان دارد، منجر به بروز بیماریی‌های می‌شود که مهم ترین آن ها ایجاد اختلال در عملکرد جنسی افراد به خصوص مردان است. این عوارض جانبی حتی با قطع مصرف دارو نیز همچنان در بیماران مشاهده می‌شود.
استفاده از داروی فیناستراید تحت عنوان پروپشیا، موجب قطع تولید هورمون دی‌هیدروتستوسترون می‌شود. این هورمون که گونه‌ای از هورمن تستوسترون است عامل بروز طاسی در مردان است. این دارو همچنین به عنوان درمانی برای بزرگی پروستات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اما این دارو نیز مانند بسیاری از داروها عوارض جانبی خود را دارد. یکی از علائم گزارش شده بروز اختلال جنسی به خصوص کاهش میل جنسی در آقایان است. حتی افرادی که پس از مشاهده چنین اختلالاتی مصرف پروپشیا را قطع کرده‌اند نیز همچنان با این مشکلات مواجه بوده‌اند.
مطالعه جدیدی که روی این دارو و افراد استفاده کننده از آن، از سوی استیون بلکناپ محقق دارو و درماتولوژی در دانشگاه نورت وسترن انجام شده است، نشان می‌دهد که استفاده از این دارو بر میل جنسی آن ها تاثیرات بدی می‌گذارد. در واقع این مطالعه نشان داده است که تجویز و استفاده از داروهای فیناستراید و دوتاستراید که برای درمان بزرگی پروستات از سوی پزشکان تجویز می‌شوند منجر به بروز اختلال جنسی در مصرف‌کنندگان از آن می‌شود و از طرفی این عوارض حتی تا ۹۰ روز بعد از قطع استفاده از این دارو ها نیز ادامه خواهد داشت. به همین دلیل پزشکان معتقدند استفاده از این داروها به دلیل ماندگاری عوارض آن بسیار خطرناک است.
با این وجود بسیاری از پزشکان از جمله جف دونوان از موسسه موی دونوان در ونکور بر این باور است که ممکن است عوامل ژنتیکی نیز در بروز عوارض جانبی استفاده از فیناستراید تاثیرگذار باشند. او بر این باور است که این مطالعه تنها روی بیمارانی که اطلاعات آنها در دانشکده پزشکی نورت وسترن ثبت شده است انجام شده است به همین دلیل تعداد این داده ها محدود بوده و نمی توان از این تعداد محدود داده اطلاعات و نتایج قطعی استخراج کرد.
به نظر می‌رسد نتایج این مطالعه باعث شده است تا محققان به فکر آزمایش‌ها و مطالعات بیشتری در زمینه استفاده از داروی فیناستراید باشند.
بسیاری از پزشکان این دارو را یکی از شگفت‌انگیزترین داروها در جلوگیری از ریزش مو می‌دانند. به عقیده جگی رااو درماتولوژیست و جراح زیبایی در کانادا، با وجود گزارشات متعدد بیماران مصرف کننده این دارو در خصوص بروز مشکلاتی مثل اختلال در نعوذ و یا کاهش میل جنسی، شانس وقوع و بورز چنین مشکلاتی در بیماران بسیار کم است. در واقع او عقیده دارد تجویز این دارو برای بیمارانی که از آن برای ریزش مو استفاده می‌کنند تنها ۱ میلی گرم در روز است. این مقدار نمی تواند چندان خطر ناک باشد.
اما استفاده از جایگزین ها برای این دارو چگونه است؟ متاسفانه بر اساس شواهد و آنچه بسیاری از پزشکان ادعا کرده‌اند هنوز هیچ داروی جایگزینی برای پروپشیا که بتواند اثر مفیدی در درمان و قطع ریزش مو به‌خصوص در مردان داشته باشد، وجود ندارد. در واقع درمان های دیگری به غیر از درمان های دارویی برای رشد موها وجود دارند اما درمانی که بتوان از آن برای جلوگیری در ریزش مو و قطع آن استفاده کرد هنوز شناخته نشده است.
اما از طرفی برخی دیگر از محققان حوزه سلامت بر این باورند که هیچ موی سری وجود ندارد که ارزش به خطر افتادن سلامتی فرد را داشته باشد. هر چند برخی از افرادی که ریسک پذیری بیشتری نسبت به بقیه دارند تمام خطرات استفاده از این دارو را قبول کرده و آن را به عنوان درمانی برای قطع ریزش مو استفاده می‌کنند.
هشدار، تبلیغات شامپوهای ضد ریزش موی دروغین در صدا و سیما

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ