از از این فناوری تولیدی محققان دانشگاه کارولینای شمالی می توان برای تعیین خشکی پوست برخی از افراد که مشکلاتی را برای آنها ایجاد می کند، استفاده کرد.
به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو،این حسگر وزن کمی دارد، انعطافپذیر و دارای قابلیت ارتجاعی است؛ این حسگر را میتوان با ادوات مختلف ترکیب و سپس روی بدن نصب کرد.
جان موث از محققان این پروژه میگوید: تعیین کمی هیدراته شدن آب بدن که برای برخی افراد نظیر سربازان، ورزشکاران یا آتشنشانها بسیار حیاتی است، دشوار است؛ این افراد که در معرض دمای بالا هستند، ممکن است دچار خشکی در سطح پوست شوند.
یونگ ژو از محققان این پروژه نیز اظهار کرد: این فناوری به ما اجازه میدهد تا سطح هیدراته شدن پوست هر فرد را مشخص کنیم؛ این حسگر برای مراقبت از پوست استفاده میشود به طوری که ایمنی و سلامت کاربر در محیط های خاص را تضمین میکند.
این حسگر از دو الکترود از جنس کامپوزیتهای پلیمری الاستیک تشکیل و در آن از نانوسیمهای نقره استفاده شده است. این الکترودها، خواص الکتریکی پوست را رصد میکنند. خواص الکتریکی پوست به صورت قابل پیشبینی و متناسب با میزان هیدراته شدن، تغییر میکند؛ بنابراین از الکترودها میتوان برای تعیین این پارامتر استفاده کرد.
این گروه تحقیقاتی، حسگر را روی پوست مصنوعی که از سطوح هیدارته متفاوتی برخوردار است، مورد آزمایش قرار دادند و دریافتند که نتایج این حسگر تحت تاثیر رطوبت محیط نیست.
محققان این حسگر را در دو سامانه قابل پوشیدن مورد آزمایش قرار دادند به طوری که در یک ساعت مچی و یک چسب بدن این حسگر قرار داده شد؛ هر دو ابزار اطلاعات مربوط به پوست را با موفقیت ارائه کردند.
یکی از مزیتهای این فناوری، قیمت پایین آن است.