گرچه شادی می تواند ریشه ژنتیکی داشته باشد؛ ولی احساس شادی و رضایت بیشتر یک مهارت است. احساس شادی و رضایت از زندگی بر عملکرد تمام ارگانهای بدن تاثیر گذار است.
–شادی سبب سلامت قلب میشود
مطالعات نشان میدهد افراد شاد ضربان قلب منظمتری دارند و نوسانات فشار خون در این افراد کمتر دیده میشود. مطالعات صورت گرفته در سال 2010 میلادی توسط محققان کانادایی نشان میدهد احساسات مثبتی مانند شادی، هیجان و شور و نشاط، احتمال ابتلا به بیماریهای عروق کرونر قلب را تا 22 درصد کاهش میدهد.
–شادی سیستم ایمنی را تقویت میکند
مطالعه انجام شده در سال 2033 میلادی نشان میدهد احساس شادی سبب میشود بدن به کمک یک آنتی بادی، پاسخ بهتری به عوامل بیماریزا دهد. ممکن است در اطراف خود دیده باشید که افراد شاد کمتر به بیماریهای مختلف مبتلا میشوند.
–شادی مهمترین روش مبارزه با استرس است
مطالعات نشان میدهد استرس منجر به تغییرات بیولوژیکی و هورمونی میشود و یکی از مهمترین دلایل تغییرات فشار خون، استرس است. افراد شاد پایینترین سطح هورمون استرس، کورتیزول، را دارند. کاهش این هورمون در سلامت قلب نیز موثر است.
–شادی درد را کاهش میدهد
مطالعات صورت گرفته در سال 2001 میلادی نشان میدهد شادی سبب کاهش درد و فشار عضلانی، سرگیجه و سوزش معده میشود. از طرفی این مطالعات نشان میدهد میزان درد در بیماران مبتلا به التهاب مزمن از جمله آرتریت با احساس شادی مرتبط است و بیماران به ویژه زنان شاد کمتر دچار درد بیماریهای التهابی میشوند.
–شادی ناتوانیهای جسمی را کاهش میدهد
مطالعات نشان میدهد خوشبینی و شادی احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله سرطان سینه را کاهش میدهد. این نتیجه در بسیاری از بیماری های دیگر ثابت شده است.
-شادی به سلامت مغز کمک می کند
شادی و تفکر مثبت از طریق روشهای زیر بر سلامت مغز موثر است :
•شادی محرکی برای رشد ارتباطات عصبی مغز است
•شادی سبب بهبود قابلیتهای شناختی و افزایش بهرهوری مغز میشود
•شادی قابلیت تجزیه و تحلیل مغز را افزایش میدهد
•شادی سبب بهبود تمرکز و حافظه میشود
-شادی سبب طول عمر میشود
احساس رضایت و شادی مهمترین روش مبارزه با بیماریهای روحی از جمله افسردگی است. از طرفی افراد شاد انگیزه بیشتری برای ورزش و چکاپهای دورهای دارند.
*** مواد غذایی موثر در بهبود خلق و خو و افزایش احساس شادی
مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که استفاده از مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین B12، فولیک اسید و پروتئین های گیاهی و گوشت سفید سبب بهبود خلق و خو و احساس شادی می شود. برخی از عادت های غذایی موثر در بهبود خلق و خو عبارتند از:
-از کربوهیدرات تصفیه شده تا حد امکان استفاده نکنید
استفاده از کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آب نبات، شکلات، شیرینی و آرد سفید، در ابتدا به مصرف کننده احساس انرژی میدهند؛ ولی به سرعت بدن را خسته و خلق و خو را تنگ میکنند. برخلاف تصور عموم، استفاده از خوراکیهایی که قند مصنوعی دارند، سبب شادی و حس سرزندگی نمیشود.
-از مواد پروتئینی استفاده کنید
استفاده از مواد پروتئینی، به ویژه پروتئینهای گیاهی و گوشت سفید، سبب احساس شادی میشود و خلق و خو را بهبود میدهند.
-از اسیدهای چرب امگا 3 استفاده کنید
اسیدهای چرب امگا 3 یکی از مهمترین فاکتورهای بهبود خلق و خو و رفع افسردگی هستند.
-ویتامین B12 و فولات را فراموش نکنید
تحقیقات نشان می دهد که ویتامین B12 و فولات (فولیک اسید) یکی از مهمترین منابع تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین است که نقش مهمی در ایجاد احساس شادی و نشاط دارد.
-استفاده از غذاهای حاوی اسید آمینه
-موز
-تخم کدو تنبل
-چای بابونه
لطفا ادامه مطلب را در شادی یک مهارت است رموز آن را یاد بگیریم- قسمت دوم مطالعه کنید
با این 3 ثانیه طلایی زندگی خود را سرشار از شادی کنید