بیماریهای قلبی و سکته مغزی دومین و سومین دلیل مرگ و میر رایج در کشوری مانند کاناداست. البته این آمارها مخصوص کشور کانادا نیست و سالانه در سرتاسر جهان، میلیونها نفر در اثر این بیماریها جان خود را از دست میدهند. البته میشود با در پیش گرفتن عادتهای سالم و ترک عادتهای نادرست سلامت قلب را حفظ کرد. درادامه عادت نادرستی را که سلامت این گنجینه ارزشمند را با خطر مواجه میکند بیان میشوند.
نخ دندان نمیکشید
نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد افرادی که از بیماریهای مربوط به لثه رنج میبرند، بیشتر در معرض خطر بیماریهای قلبی قرار میگیرند.در واقع باکتریهای ناشی از بیماریهای لثه به سایر اعضای بدن نیز راه پیدا کرده و باعث بروز التهاب در رگهای خونی میشوند.در نتیجه محققان توصیه میکنند که علاوه بر مسواک زدن دندانها، از نخ دندان نیز استفاده کنید و در حفظ بهداشت دهان و دندان خود جدی باشید.
پروفن میخورید
درست است که مصرف داروهای مسکن مانند ایبوپروفن شما را از سردرد و دردهای دیگر رها میکند، اما بهتر است حواستان به عوارض این داروها نیز باشد.افرادی که به میزان زیادی ایبوپروفن مصرف میکنند بیشتر در معرض سکته قلبی، سکته مغزی و تشکیل لختههای خونی قرار میگیرند.
سیگار میکشید
توضیح واضحات است که بخواهیم از مضرات مصرف دخانیات صحبت کنیم.سیگار باعث مسدود شدن رگهای خونی میشود، خطر تشکیل لختههای خونی را بالا میبرد و میزان اکسیژن حمل شده در خون را کاهش و در عوض فشار خون را افزایش میدهد.باید بدانید که اگر برای مدت یک سال سیگار مصرف نشود، خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی به نصف کاهش پیدا میکند. پس هر چه زودتر برای ترک سیگار اقدام کنید و در صورت لزوم از یک متخصص در این زمینه کمک بخواهید.
خر و پف میکنید
خر و پف کردن میتواند نشاندهنده آپنه خواب باشد، یعنی اینکه راه تنفسی در طول خواب به مدت چند دقیقه مسدود میشود.اگر خر و پف میکنید، به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود.اگر خر و پف در اثر مشکل آپنه خواب باشد، خطر ابتلا به افزایش فشار خون و در نهایت بیماریهای قلبی عروقی بالا میرود.
ورزش نمیکنید
یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بی تحرکی و خانه نشینی است.برای ارتقای سلامت قلب تان توصیه میشود که روزانه به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش کنید.به جای آسانسور از پلهها استفاده کنید، یک ایستگاه مانده به منزل یا محل کارتان از اتومبیل پیاده شده و بقیه راه را پیاده بروید.بعد از غذا ۱۵ دقیقه پیاده روی کنید. به عقیده متخصصان لازم است که روزانه ده هزار قدم راه بروید تا سالم بمانید.
به تغذیهتان اهمیت نمیدهید
برای داشتن قلبی سالم باید تغذیه ای سالم داشته باشید. آیا روزانه به میزان کافی میوه و سبزیجات میل میکنید؟به عقیده متخصصان روزانه باید پنج واحد میوه و سبزیجات مصرف کنید. این مواد غذایی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی هستند که سلامت قلب و رگهای خونی را ارتقا میدهند.علاوه بر این میوهها و سبزیجات منابع خوب فیبرهای غذایی و آنتیاکسیدانها هستند که از انسداد رگهای خونی پیشگیری میکنند.سعی کنید برای آشپزی وقت بگذارید. غذاهای سالم و متنوع تهیه کنید.نصف بشقابتان را به سبزیجات اختصاص دهید.
صبحانه نمیخورید
نخوردن صبحانه علاوه بر اینکه شما را انرژی لازم برای شروع یک روز خوب محروم میکند، بلکه باعث میشود که در وعدههای غذایی دیگر کالری بیشتری دریافت کنید.نتایج پژوهشی که در دانشگاههاروارد انجام شده است نشان میدهد که این مساله خطر بروز انفارکتوس (سکته قلبی) را به میزان ۵۵ درصد افزایش میدهد.
مصرف چربیهای ترانس
چربیهای ترانس یکی از عوامل آسیب رسان به قلب است. این چربیها در موادغذایی تصفیه شده مانند هله هولهها، مافینها، بیسکویتها و غیره وجود دارد.تولیدکنندگان این محصولات غذایی برای خوش طعم کردن محصولات خود و افزایش تاریخ مصرف آنها از چربیهای ترانس استفاده میکنند.باید بدانید که مصرف این چربیها باعث افزایش میزان کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب خون میشود.
استرس دارید
یکی از عواملی که به سختی کنترل میشود، استرس است. متاسفانه استرس اثرات مضری روی قلب دارد.استرس باعث افزایش خطر فشار خون، افزایش کلسترول خون و سفت شدن رگهای خونی میشود. در نتیجه کنترل استرس از اهمیت بالایی برخوردار است.قبل از هر چیزی منشا استرس را شناسایی کنید. سپس تلاشتان را برای کنترل و حفظ آرامش تان انجام دهید.ورزش، مطالعه، یوگا و غیره جزو روشهای حفظ آرامش و کنترل استرس هستند. توصیه میکنیم روزانه چند دقیقه وقت را صرفا به خودتان اختصاص دهید و فقط به آرامش تان فکر کنید.
قلبتان با این عادت های غلط صدمه می بیند
a.mahammadi
یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بی تحرکی و خانه نشینی است. برای ارتقای سلامت قلب تان توصیه میشود که روزانه به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش کنید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟