دکتر کامبیز ورمیرا با بیان اینکه روغن های موجود در بازار خام نیستند، گفت: روغنهای خام قابلیت نگهداری طولانی مدت ندارند، بطور مثال اگر از زیتون روغن تهیه شود، این روغن خام و خالص را نمیتوان مدت طولانی نگهداری کرد.
وی افزود: به منظور نگهداری طولانی مدت روغن، به اجبار باید برخی مواد افزودنی و نگهدارنده به روغنهای خام اضافه شود، بنابراین روغنهای گیاهان مختلف موجود در بازار اصل هستند اما خام نیستند و مواد افزودنی و نگهدارنده به آنها اضافه شده است.
ورمیرا با اشاره به وجود نگهدارندههای طبیعی و شیمیایی روغن، گفت: در کشورهای پیشرفته عمدتا از نگهدارندههای طبیعی که مضرات کمتری دارند، استفاده میشود.، اما متاسفانه در کشور ما هنوز از مواد نگهدارنده شیمیایی در روغنها استفاده می شود و تلاش بر این است که به سمت استفاده از نگهدارندههای طبیعی پیش برویم که این امر زمانبر خواهد بود.
ورمیرا در ادامه به اعتقاد عامه مردم به مفید بودن روغن حیوانی اشاره کرد وافزود: همواره باید این نکته را مدنظر داشت که در زمینه مصرف هر نوع روغن و چربی باید تا حد ممکن خساست به خرج داد، زیرا روغنها در هر حال برای بدن مضر هستند، اما اینکه کدام روغن کم ضررتر است باید به نوع کاربرد آن اشاره کرد. به طور مثال روغن کنجد برای پخت و پز مناسب است و نباید برای سرخ کردن مواد از آن استفاده کرد.
این مسئول با بیان اینکه روغن حیوانی هم فوایدی دارد و هم مضراتی، اظهار کرد: اگر بخواهیم دسته بندی در خصوص مفید بودن روغنها در مقایسه با هم داشته باشیم، روغن حیوانی از روغن گیاهی مایع بهتر است و روغن گیاهی مایع نیز به روغن گیاهی جامد ترجیح داده میشود.