خروپف، واکنشی طبیعی است یا غیر طبیعی؟

a.mahammadi
خروپف یکی از عوامل اصلی سکته قلبی و فشار خون است. شاید شما هم در خانواده خود کسی را داشته باشید که شب‌ها به خاطر خروپف نتوانید کنار او بخوابید و مجبور شوید حتما یا قبل از او به خواب بروید یا جای جداگانه‌ای را برای خواب انتخاب کنید.

 ما در اینجا قصد داریم که بررسی عوارض و راه‌های درمان خروپف بپردازیم تا هم خودمان از خطرات ناشی از خروپف آگاهی پیدا کنیم و هم اطرافیانمان خواب راحتی داشته باشند.

چگونگی مکانیسم خروپف

خواجوی متخصص گوش و حلق و بینی در این باره می‌گوید: خروپف به ازای ارتعاش عضلات نرم حلق اتفاق می‌افتد. هرگاه انسداد در راه هوایی داشته باشیم و هوا با فشار خارج شود، صدایی ایجاد می‌شود که ما از آن به خروپف تعبیر می‌کنیم که می‌تواند به علت شلی بافت‌های حلق و کام اتفاق بیفتد یا اینکه توده‌ای این راه تنگ کرده باشد. وی پیرامون این نکته گفت: با سیگار کشیدن، راه بینی دچار تورم می‌شود و این ورم می‌تواند کام نرم و حلق را هنگام نفس کشیدن به ارتعاش در بیاورد و هنگامی که افراد به خواب می‌روند و عضلات شل‌تر می‌شوند این ورم شل‌تر شده و صداهای ناهنجاری‌ را تولید کند.

رابطه خروپف و سن

وی در این باره توضیح داد: به‌طور معمول خروپف به سن ربط چندانی ندارد و زمانی که راه هوایی بسته شود این عارضه ایجاد می‌شود. به عنوان مثال در کودکان ممکن است که تنگی لوزه‌ها اتفاق بیفتد و آنها موقع تنفس دچار مشکل شوند و در خواب دچار خروپف گردند. در سنین بالا نیز به‌طور کلی عضلات شل می‌شوند، اما در خانم‌ها به خاطر هورمون‌های زنانگی عمدتا عضلات سفت‌تر است و کمتر اتفاق می‌افتد و به‌طور معمول بعد از سن یائسگی بروز خواهد کرد، اما در آقایان مخصوصا افراد سیگار و کسانی که تحرک کمی دارند مانند رانندگان ماشین‌‌های سنگین که هیچگاه مراحل سوم و چهارم خواب عینی خواب عمیق را تجربه نمی‌کنند خروپف بیشتر اتفاق می‌افتد. این رئیس انجمن علمی جراحان گوش، حلق و بینی و گردن درباره عادات غذایی برای کاهش خروپف توضیح داد: معمولا افراد چاق و دارای چربی زیاد بیشتر دچار خروپف می‌شوند چون چربی در گردن جمع می‌شود و باعث اختلال در تنفس می‌شود که در نهایت تورم بافت‌ها در این ناحیه را ایجاد می‌کند. وی در ادامه گفت: غذا اثری روی خروپف ندارد ولی اگر فرد نسبت به ماده‌ای مثل فلفل یا ادویه حساسیت داشته باشد ممکن است موجب تشدید ورم بینی یا حلق شود. همچنین هر چه معده پر‌تر باشد، میزان خروپف بیشتر خواهد شد.

دریچه‌ای رو به سکته‌ قلبی

وی درباره این نکته گفت: سکته قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که اکسیژن کم‌تر از مقدار نیاز وارد خون شود که نه تنها به عضله قلب، بلکه به تمام بدن فشار می‌آورد و می‌تواند اتفاقات تلخی را به بار بیاورد. وی درباره خطراتی که خروپف را به وجود می‌آورد نیز توضیح داد: سکته قلبی، آریتمی قلب، فشار خون و مشکل عصبی از عمده‌ترین آسیب‌هایی است که ممکن است خروپف به بدن انسان وارد کند، اما عقب ماندن در کار یا بیش فعالی مخصوصا برای کسانی که فعالیت بدنی کمی دارند از اثرات جانبی خروپف است. وی در پایان درباره درمان این عارضه گفت: ابتدا باید علت آن شناخته شود که به‌طور مثال راه هوایی به اثر توده بسته شده است، یا گرفتگی بینی وجود دارد یا عضلات شل شده است لوزه سوم بزرگ شده است و سپس درمان‌های اولیه آغاز شود. وی در ادامه گفت: یکی از راه‌های درمانی انجام جراحی است که طی این عمل عضلاتی که دچار شلی می‌شوند را با کمک عواملی سفت می‌کنند و راه هوایی را باز می‌کنند. راه دیگر نیز ماسک‌های تنفسی است که هنگام خواب هوا را با فشار به بیمار می‌رساند که حاوی اکسیژن است و مشکل وی حل می‌شوود. وی در پایان نیز گفت: انواع و اقسام داروهای گیاهی و شیمیایی نیز توصیه می‌شود ولی هیچ کدام موثر نیست.

کسانی که مدام خروپف می کنند بخوانند

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ