دکتر سید مسعود داودی، متخصص پوست با بیان این مطلب افزود: از هر سه مورد مراجعه به متخصصان پوست، یک مورد مربوط به اگزما است و به همین دلیل، اگزما را می توان شایع ترین بیماری پوستی به شمار آورد.
داودی در ادامه گفت: البته قریب 30 درصد از موارد اگزما مشکل حاد به شمار نمی آید؛ اما به دلیل خارش های زیاد و مکرر، امکان دارد روی زندگی معمولی افراد و فعالیت روزانه آنها تاثیر داشته باشد.
وی تصریح کرد: اگزما در واقع التهاب پوستی و همراه با قرمزی و تورم است و ضایعاتی به صورت لکه های قرمز بر روی بدن مشاهده می شود. امکان دارد در ابتدا ضایعات آبدار ریز یا درشت باشند، اما با پیشرفت بیماری، نمای پوست چرمی شکل شده و به اصطلاح پوست خشک می شود.
این متخصص پوست متذکر شد: خاراندان موجب عفونت ضایعات پوستی می شود. این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که امکان دارد شکل ظاهری پوست در تمام افراد مبتلا به اگزما یکسان نباشد که تشخیص را از سایر بیماری های پوستی دشوار می سازد.
داودی در رابطه با درمان اگزما تصریح کرد: اگر دلیل ابتلا مشخص و از آن پرهیز شود، درمان قطعی است. شایع ترین علت اگزما، بیرونی است و دلایل درونی آن مانند حساسیت به مواد غذایی در افراد متغیر است.
وی در توصیه به افراد برای پیشگیری از ابتلا به اگزما خاطرنشان کرد: افرادی که آلرژی پوستی دارند، هنگام کار با مواد حساسیت زا حتما از دستکش استفاده نمایند. آن دسته از افرادی که به هر دلیل نمی توانند از دستکش استفاده نمایند بلافاصله بعد از اتمام کار با مواد، حتما از چرب کننده با مرطوب کننده استفاده نمایند.
داودی در پایان اگزمای پوستی، حساسیت، آلرژی غذایی و دارویی، بیماری های داخلی و حتی خارش با منشأ عصبی و استرس را از علل ایجاد کننده خارش برشمرد.