جناب آقای حسبن باقرزادگان از استان تبریز با شماره تلفن ****0914235 در مسابقه ی الودکتر شرکت کرده اند و برنده ی یک عدد دستبند هوشمند شدند.
با تشکر از تمام مخاطبان عزیز الودکتر که در این مسابقه شرکت کرده اند.
در مسابقه ی بعدی ما شرکت کنید و شانس خود را برای برنده شدن جایزه ی ویژه ی ما امتحان کنید
پاسخ صحیح مسابقه:
اولین قانون نظام پزشکی ایران در سال 1339 به تصویب رسید؛ اکنون 52 سال از آن زمان میگذرد و در طی این سالها نظام پزشکی ایران با فراز و فرودهای متعددی همراه بوده است.
در اوایل دهه 20 شمسی و زمانی که پیشنهاد تشکیل انجمنهای پزشکی در شهرستانها مطرح شد، نمایندگان مجلس شورای ملی با آن مخالفت کردند؛ چرا که آن زمان چنین لوایحی را نوعی وقت تلف کردن میدانستند. دو سال بعد در سال 1324 با تصویب قانون وزارت بهداری، نظام بهداشت و درمان به شکل نوین در ایران شکل گرفت و براساس ماده 21 این قانون، اداره تنظیم امور پزشکی ایجاد و در آن عنوان شد: «اداره تنظیم امور پزشکی بر کار پزشکان، دندانسازان، قابلهها، پزشکیاران، پرستاران و داروسازان نظارت خواهد کرد و برای رسیدگی به تخلفات صنفی طبات مذکور در وزارت بهداری یک محکمه پنج نفره تشکیل خواهد شد و دو نفر از پزشکان غیرموظف هم که هر ساله به وسیله کلیه پزشکان انتخاب میشوند، از اعضای آن خواهند شد.
از طرف دیگر در سال 1329 قانون “بهداشت شهری” در جهت ساماندهی طبابت به تصویب رسید و در آن برای نخستین بار واژه «نظام پزشکی» وارد قوانین ایران شد. در تبصره ماده 3 این قانون آمد:«رسیدگی به تخلفات شغلی غیرجزایی پزشکان از وظایف نظام پزشکی است که در صورت عدم تشکیل نظام پزشکی، وظیفه شورای عالی بهداشت است که آییننامه آن طبق نظر کمیسیون بهداری و دادگستری تنظیم شود».
درهمین سال «جهانشاه صالح» که روزگاری رییس دانشکده پزشکی دانشگاه تهران بود و در آن ایام (سال 1329) وزیر بهداری نیز بود، نخستین لایحه نظام پزشکی ایران را به مجلس ارایه داد که این لایحه شش مادهای نهایتا با مرگ نخستوزیر وقت (رزمآرا) در اسفند ماه همان سال مسکوت ماند.
پس از آن در سال 1334 باز هم بحث تشکیل نظام پزشکی مطرح شد اما کمیسیون بهداری مجلس، لایحه را ناقص تشخیص داد و آن را تصویب نکرد. در سال 1338 و در زمان نخست وزیری منوچهر اقبال، عبدالحسین راجی، وزیر بهداری وقت، لایحه جدیدی درباره قانون نظام پزشکی به مجلس برد که در سوم خرداد 1339 به تصویب مجلس شورای ملی و در سوم دی ماه همان سال به تصویب مجلس سنا رسید.
این قانون 14 ماده، 9 تبصره و 12 بند داشت و در آن نظام پزشکی این گونه تعریف شده بود: «نظام پزشکی سازمانی است مستقل و دارای شخصیت حقوقی و مرجع صلاحیتدار برای حفظ شئون و پیشرفت امور پزشکی و تنظیم روابط حرفهای بین پزشکان و حفظ حقوق مردم و موسسات ملی دولتی در برابر صاحبان فنون پزشکی و بالعکس در سراسر کشور».
برای شرکت در مسابقه سلامت الودکتر کلیک کنید