سید حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت امروز در آغاز مرحله دوم طرح وارنیشفلورایدتراپی که در دبستان حضرت مهدی (عج) برگزار شد، در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز دندانپزشک اظهار داشت: امروز شاهد آغاز دومین مرحله از کار پیشگیری از پوسیدگی دندان در سراسر کشور هستیم.
وی ادامه داد: ما این طرح را از دو سال پیش شروع کردیم و ۳۶ میلیون خدمت را در ۶۰ هزار دبستان روستایی و شهری تحت پوشش قرار دادیم و امسال این طرح در مقطع دبیرستان به زودی آغاز میشود.
هاشمی با بیان اینکه امیدواریم تعداد دندانهای پوسیده ایرانیان به حداقل برسد افزود: سن ۶ تا ۱۲ سالگی برای سلامت دهان و دندان بسیار حساس است و ما در کنار تحت پوشش قرار دادن دانشآموزان تا سنین ۱۲ سال برای نوجوانان زیر ۱۴ سال نیز همه خدمات تخصصی دندانپزشکی مانند پر کردن و کشیدن دندان را در مراکز دولتی به صورت رایگان ارائه میکنیم.
وزیر بهداشت عنوان کرد: در دولت یازدهم توانسته ایم خدمات دندانپزشکی را در بخش دولتی افزایش دهیم و سهم ما در این حوزه از ۵ به ۱۳ درصد رسیده است، اما همچنان باید خدمات دندانپزشکی گسترش پیدا کند.
هاشمی تعداد دندانهای خراب ایرانیان را بیش از کشورهای پیشرفته دانست و افزود: در سن ۳۵ تا ۴۰ سال در کشورهای پیشرفته زیر ۵ دندان خراب وجود دارد، اما این عدد در کشور ما بالای ۱۳ بوده و باید به پیشگیری بیشتر توجه کنیم.
وی با تأکید بر لزوم مراقبت از سلامت دهان و دندان عنوان کرد: ما باید خودمان در سلامت دهان و دندان مراقبت کنیم و برای فرزندانمان به این موضوع توجه زیادی داشته باشیم همچنین از خوردن مواد شیرین به میزان زیاد پرهیز کرده و مسواک زدن را به کودکان خود یاد بدهیم و این کار هیچ راهی ندارد مگر آنکه پدر و مادرها خود مسواک بزنند.
وی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته مردم اصلا دندان خراب ندارند، زیرا پس از افتادن دندانهای شیری و رویش دندانهای دائمی به سلامت دهان و دندان خود توجه داشته و مسواک زدن را به کودکان خود به خوبی آموزش میدهند، زیرا مسواک زدن حداقل ۴۵ درصد پوسیدگی دندان را کاهش میدهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
اولین زمان مراجعه کودک به دندانپزشکی از دیدگاه روانشناختی