لواشک از جمله فرآوردههایی است که مورد علاقه همه افراد به ویژه کودکان میباشد. با توجه به ماده اولیه لواشک که شامل انواع میوهها است بنابراین تا حدی فواید میوه را دارا بوده و به مصرف سایر تنقلات (مثل چیپس و پفک) ارجح میباشد. با مصرف لواشکهای بستهبندی شده که با مجوزهای بهداشتی تولید میشوند، نگرانی آلودگی آنها نیز برطرف میگردد. این مقاله به اختصار ویژگیها و خواص غذایی لواشک را بیان میکند.
خواص غذایی لواشک
غیر از نمک که برای جلوگیری از فاسد شدن انواع لواشک صنعتی افزوده میگردد و از معایب این ماده غذایی محسوب میشود، ولی ریزمغذیهای مفید و برخی ویتامینها به میزان خوبی در لواشک وجود دارند. لواشک دارای ویتامینهای A و B و مواد معدنی (مخصوصا پتاسیم و کلسیم) میباشد که به دلیل کالری پایین آن، به عنوان یک میانوعده مناسب میباشد و مصرف آن چاقی را به دنبال ندارد.
خواص لواشک را باید با توجه به میوه اولیه آن شناخت. مثلا لواشک آلو برای درمان یبوست مفید است و لواشک سیب اثر عکس دارد. یا لواشک زغالاخته نیز با توجه به مواد ضدمیکروبی خود میتواند در پیشگیری از عفونتهای ادراری در خانمها مفید واقع شود.
در ادامه برخی از اثرات گزارش شده برای بعضی از لواشکها بیان میشود:
لواشک لیمو
دارای خواص اسیدی ضدعفونیکننده قوی است که برای دفع سنگ کلیه، آلرژی و لاغری موثر میباشد. همچنین به واسطه ترکیبات آنتیاکسیدان، خاصیت ضدسرطانی دارد.
لواشک انار
در کنترل اوره وکلسترول و دفع سموم و تعدیل مایعات بدن بسیار مفید است.
جهت پایین آمدن تب، کنترل فشارخون و ضربان قلب، تسکین دردهای روماتیسمی و مفصلی موثر است.
لواشک آلو
ضدباکتری و ویروس، ایجادکننده تحریکات در روده و موثر در تنظیم کار دستگاه گوارش. این لواشک برای افرادی که ناراحتی معده و کم خونی دارند مفید است و برای سنین مختلف توصیه میشود.
لواشک زغال اخته
در کاهش خطر بروز عفونتهای مجاری ادراری و رفع بیخوابی موثر است.
منبع: جام جم سرا
مصرف لواشک بالاخره مفید یا مضر؟