پزشکان و متخصصان میگویند گرایش مردم به مصرف غذاهای آماده و فست فودها، زندگی آپارتمانی، عدمفعالیتهای ورزشی، آلودگی هوا و… ازجمله مسائلی است که باعث شده سلامت مردم تهدید شود و موارد زیادی از ابتلا به چاقی، اضافه وزن، فشارخون و… را شاهد هستیم که در نتیجه بیماریهای قلبی و عروقی رقم میخورد. دراین بین، آمارها حاکی از این است که وضعیت کشورمان نیز مشابه دنیاست.
دکتر سیدحسن هاشمی در اینباره گفت: آمار مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در ایران بالاست و از این جهت حتی میتوان گفت رکورددار هستیم، به همین جهت از برنامههای ما این بوده که طی ۱۰ سال آینده عوارض و خطرات بیماریهای قلبی و عروقی را تا ۲۵ درصد کاهش داده و بر همین اساس 2داروی جدید درمان بیماریهای قلبی و عروقی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی کشور هم با بیان اینکه دومین عامل مرگومیر در کشور بعد از تصادفات جادهای، بیماریهای قلبی و عروقی است در اینباره گفت که نسبت بیماران نارسایی قلبی در ایران بیش از دو برابر میانگین جهانی است. عباس آقازاده با اشاره به اهمیت توجه بیشتر به بیماریهای قلبی و عروقی در جامعه معتقد است: نسبت تعداد بیماران نارسایی قلبی در کشورهای اروپایی ۱.۵ تا ۳ درصد جمعیت است و این رقم در کشور ایران ۸ درصد بوده و متأسفانه رو به افزایش است.
وی دومین عامل مرگومیر در کشور را بعد از تصادفات جادهای، بیماریهای قلبی و عروقی دانست و گفت: همچنین جمعیت کشور از نظر سن در حال بالا رفتن است و هرچه سن بالاتر میرود بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون، بیماریهای قلبی، حوادث عروقی مغز و سکته قلبی شایعتر میشود و همه اینها میتواند زمینه ساز شیوع بیماری نارسایی قلبی شود.
رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی کشور با بیان اینکه در عرض چند دهه آینده بیشترین درصد جمعیت، میانسال و سالمند خواهد بود، گفت: در تمام دنیا توصیههایی درباره مراقبتهای اولیه سلامت میشود که اولویت با اقداماتی است که در کشور در راستای کنترل بیماریهای غیرواگیر باید انجام شود.
- سیگار ، رژیم غذایی ناسالم و عدمفعالیت فیزیکی حمله قلبی را افزایش میدهد
دکتر ناصر الماسی مسئول محور بیومارکرهای بیماریهای قلبی و عروقی دهمین کنگره بینالمللی و پانزدهمین کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی و تشخیص پزشکی گفت: هر سال بیش از ۱۸ میلیون نفر در اثر بیماری قلبی عروقی در جهان میمیرند که تخمین زده میشود ۳۱ درصد کل مرگومیرها را شامل میشود.همچنین بیش از ۷۵ درصد مرگومیر بیماریهای قلبی و عروقی در کشورهای کم درآمد و متوسط اتفاق میافتد و بیش از ۸۰ درصد مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در اثر حمله قلبی و سکته قلبی رخ میدهد. الماسی افزود: مصرف سیگار، رژیم غذایی ناسالم و عدمفعالیت فیزیکی ریسک حمله قلبی را افزایش میدهد و مصرف روزانه سبزی و میوه و محدود کردن استفاده از نمک در غذا، به جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند. الماسی، علائم بیماریهای قلبی و عروقی مانند حمله قلبی و سکته قلبی را درد یا احساس ناراحتی در مرکز قفسه سینه یا احساس ناراحتی در بازو، شانه چپ، ساعد و فک یا پشت، تنگی نفس یا کوتاهی تنفس، احساس ناخوشی یا استفراغ و تهوع و احساس ضعف و عرق سرد و رنگ پریدگی دانست.
50 درصد بیماری های قلبی در ایران ژنتیک است