دکتر بهرام جلائی در آستانه برگزاری شانزدهمین همایش شنوایی شناسی ایران، افزود: تعادل بدن انسان به سه دستگاه بینایی، دستگاه حس عمقی و دستگاه تعادل که در سیستم شنوایی است بستگی دارد که در حرکت های مستقیم رو به بالا یا پایین و در حرکت های جلو و عقب وضع بدن ما را در شرایط خاص تنظیم کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: مهمترین بخش در امر تعادل، دستگاه تعادل است که در گوش داخلی قرار دارد و با بروز هر عارضه ای در دستگاه شنوایی ممکن است این بخش دچار مشکل شود.
جلائی، عواملی که موجب اختلال در سیستم شنوایی و دستگاه تعادل می شود را شامل بیماری های عفونی، واگیردار، مصرف داروهای اتو توکسیک معرفی کرد و گفت: همچنین بعضی از آنتی بیوتیک ها ممکن است در بروز اختلالات شنوایی نقش داشته باشد بنابراین باید حتماً توسط پزشک تجویز و استفاده شود تا اثرات سوء کمتر باشد.
وی افزود: زمانی که دستگاه تعادل دچار مشکل میشود مهمترین علائمی که ما دریافت میکنیم حالت سرگیجه است و سرگیجه به گونهای در فرد ظاهر میشود که فرد احساس میکند خودش در حال چرخش است یا محیط اطراف میچرخد.
وی ادامه داد: سرگیجه علائم متعددی دارد اما مهمترین علت آن جابجایی بلورهای «کربنات کلسیم» در دستگاه تعادل است و وقتی این گیرندهها دچار مشکل میشود میتوان با چند مانور به راحتی سرگیجه را کاهش داد و تنها با تشخیص اینکه کدام بخش از دستگاه تعادل درگیر شده و کدام قسمت اختلال دارد به واسطه آزمون های شنوایی شناسی بدون نیاز به هیچ دارو یا جراحی سرگیجه را کاهش داد.
آیا سرگیجه موجب زوال عقل در سالمندان می شود؟