دوست خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

samiira
حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده دوستی با شخصی را آغاز کنید اما پس از مدت کوتاهی دوستی شما خاتمه پیدا کند. اما آیا تا به حال به این سوال فکر کرده اید برای داشتن یک دوستی پایدار، هنگام انتخاب دوست به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟

  

فکر می‌کنید یک دوست خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد تا همیشه دوستتان باقی بماند؟ اگر شما هم می خواهید دوستی های پایداری داشته باشید در این مطلب با ما همراه باشید چرا که می خواهیم شما را با ۹ مورد از ویژگی های یک دوست خوب آشنا نماییم.

برای این‌که همه هوش و حواستان را به دوستتان اختصاص دهید، پیشنهاد می‌کنیم وقتی با هم هستید تلفن همراهتان را در جیبتان بگذارید. براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، تلفن همراه روی روابط بین فردی تاثیر منفی می‌گذارد، اما مطمئن باشید یک دوست خوب هرگز اجازه نمی‌دهد تلفن همراهش کوچک‌ترین خدشه‌ای به روابط‌تان وارد کند.

دوست خوب کمکمان می‌کند با خودمان مهربان‌تر باشیم

به گزارش بولتن نیوز به نقل از مجله روزهای زندگی، شاید چون نتوانسته‌اید در مصاحبه کاری اخیرتان آن طور که می‌خواستید عمل کنید، حسابی از دست خودتان دلگیر هستید یا شاید به هر دلیلی حتی از دیدن تصویر خودتان در آینه هم بدتان می‌آید. بسیاری از ما هر وقت زندگی به کام‌مان نباشد، عادت داریم خودمان را سرزنش کنیم. در چنین شرایطی، یک دوست خوب می‌تواند نظر ما را درباره خودمان تغییر دهد. دوست خوب اگر احساس کند از خودمان بدمان می‌آید، سعی می‌کند به طریقی حالمان را خوب کند. دقیقاً به همین دلیل، کسانی که از نعمت داشتن دوستان صمیمی برخوردار هستند، احساس خیلی بهتری نسبت به خودشان دارند، چرا که دوستانشان باعث دلگرمی‌شان می‌شوند و پشت‌شان را خالی نمی‌کنند. دوست خوب می‌تواند اعتماد به نفس‌مان را بالا ببرد. چنین افرادی وقتی کمک‌مان می‌کنند که نسبت به خودمان احساس بهتری داشته باشیم، خودشان هم حسِ خیلی خوشاینده پیدا می‌کنند.

دوست خوب اشتباهاتمان را گوشزد می‌کند

همه ما گاهی بدون این‌که متوجه باشیم، مرتکب خطاهایی می‌شویم که شاید در آینده برایمان گران تمام بشوند. دوست خوب می‌تواند چنین خطاهایی را تشخیص دهد و اشتباهاتمان را سربزنگاه گوشزد کند، اما نه به منظور مچ‌گیری یا کینه‌توزی، بلکه از روی خیرخواهی. چنین صداقتی موجب شکل‌گیری دوستی‌های واقعی می‌شود. در دوستی‌های بی‌اساسی که مدت زیادی از شکل گرفتن‌شان نمی‌گذرد و همچنین دوستی‌های تصنعی، مطمئن باشید طرف مقابلتان چیزی جز خوشایندتان نخواهد گفت، اما در دوستی‌های واقعی، طرف مقابل به خودش اجازه می‌دهد هر چیزی را که فکر می‌کند به نفع دوستش است، روراست بیان کند. افراد صادق و قابل اعتماد می‌توانند تجربه یک دوستی واقعی را نصیب‌مان کنند.

دوست خوب وقتی با شماست، جز به همان لحظه به هیچ چیز دیگری فکر نمی‌کند

برای این‌که همه هوش و حواستان را به دوستتان اختصاص دهید، پیشنهاد می‌کنیم وقتی با هم هستید تلفن همراهتان را در جیبتان بگذارید. براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، تلفن همراه روی روابط بین فردی تاثیر منفی می‌گذارد، اما مطمئن باشید یک دوست خوب هرگز اجازه نمی‌دهد تلفن همراهش کوچک‌ترین خدشه‌ای به روابط‌تان وارد کند.

دوست خوب شنونده خوبی است

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که موقع درد دل کردن، دوست‌تان یک‌دفعه وسط حرفتان بپرد و درباره مسائل مربوط به خودش صحبت کند؟ در چنین مواقعی چه حسی دارید؟ حتماً احساس کرده‌اید که روند گفتگو رضایت‌بخش نیست، چرا که دوستتان فقط سعی دارد درباره موضوعاتی که به خودش مربوط می‌شوند، صحبت کند، اما در دوستی‌های واقعی، روند گفتگو همیشه دوطرفه است. این‌که هر دو طرف به همدیگر اجازه صحبت کردن بدهند، موجب تقویت روابط بین فردی می‌شود. پس برای این‌که به یک گفتگوی متعادل برسید، سعی کنید وقتی طرف مقابلتان صحبت می‌کند، با تمام وجود به صحبت‌هایش گوش کنید. کسانی که شنونده خوبی هستند، این حس را منتقل می‌کنند که صحبت‌های طرف مقابلشان قابل درک است.

دوست خوب در سختی‌ها حمایتمان می‌کند

این‌که فقط در خوشی‌ها کنار یکدیگر باشیم، برای یک دوستی واقعی کافی نیست. دوست خوب کسی است که در تمامی فراز و نشیب‌های زندگی پشت‌مان را خالی نکند. به عبارت دیگر، دوست خوب کسی است که سعی کند در خوشی‌ها، ناراحتی‌ها، موفقیت‌ها، شکست‌ها و خلاصه در تمامی تجربه‌های زندگی، شریک احساسات‌مان شود. در دوستی‌های واقعی، وقتی طرف مقابلمان را به اندازه کافی شناختیم، سطح اعتمادمان آن‌قدر بالا می‌رود که خودمان هم اجازه می‌دهیم دوستمان در اوقات سخت زندگی همرامی‌مان کند.

دوست خوب اضطرابمان را کم می‌کند

دوست خوب باید بتواند عواملی را که طرف مقابلش را به اضطراب و تنش دچار می‌کند بشناسد. دوست خوب وقتی تحت فشار روانی هستیم، درکمان کرده و می‌تواند کمکمان کند که در چنین شرایطی درست تصمیم بگیریم. حتی زمانی که نیازی به هم‌فکری نداشته باشیم، حضور یک دوست خوب می‌تواند حسابی آرامش‌بخش باشد.

دوست خوب نمی‌گذارد مغرور شویم

دوست خوب کسی است که از دستاوردها و موفقیت‌هایمان خرسند شود و البته کمک‌مان کند که هرگز به خاطر داشته‌هایمان دچار غرور نشویم. حتماً شما هم دوستانی دارید که از ایام قدیم یکدیگر را می‌شناسید و خیلی قبل‌تر از زمانی که در کسب و کارتان اسم و رسمی به هم بزنید با هم دوست بوده‌اید. چنین دوستانی خود واقعی‌مان را می‌شناسند در نتیجه نه تنها در موفقیت‌ها همراهی‌مان خواهند کرد، بلکه هر زمان که احساس کنند مغرور شده‌ایم، یادمان می‌اندازند که فروتنی پیشه کنیم.

دوست خوب برای شما وقت می‌گذارد

گاهی دوستی‌ها به دلیل مشغله‌های کاری یا خانوادگی کم‌رنگ می‌شوند، اما دوستان واقعی هیچ وقت اجازه نمی‌دهند که مشغله‌های زندگی روی روابطشان تاثیر بگذارد. دوست خوب سعی می‌کند با همه مشغله‌هایی که دارد، باز هم برای ما وقت بگذارد یا حتی شده تلفن بزند. اگر برای دوستانمان وقت نگذاریم، روابطمان به‌تدریج کم‌رنگ و کم‌رنگ‌تر خواهد شد. دقیقاً به همین دلیل است که بسیاری از دوستی‌های دوران کودکی بعد از ازدواج و بچه‌دار شدن کم‌کم از بین می‌روند.

در سال جدید از این دوستان تان دوری کنید!(قسمت اول)

منبع: بهداشت نیوز

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ
نظرات
مهدی

مهدی

1396-10-24 - 11:27 پاسخ

خوب بود