از دیدگاه طب ایرانی برای هر مزاج دستورات تغذیه مخصوصی بیان شده که رعایت آن میتواند مانع بروز بیماری در افراد شود.
آشنایی با مزاج گرم و خشک
در مبانی کلیات طب سنتی ایران آمده که افرادی که مزاج گرم و خشک دارند از هوای تازه و خنک صبحگاهی بهترین سود را میبرند و بهتر است که از میوهها و سبزیها در رژیم غذایی خود بیشتر استفاده کنند همچنین از مصرف بیش از حد گوشتها پرهیز کنند.
بهتر است که آب را همراه با چند قطره لیموترش مصرف کنند چرا که افزودن لیموترش به آب موجب پاکسازی کبد این افراد میشود؛ ادرار افراد با مزاج گرم و خشک بهرنگ زرد تیره است که مصرف آب با لیموترش به روشن شدن رنگ ادرار کمک میکند.
افراد با مزاج گرم و خشک بهتر است حداقل 6 ساعت در شبانهروز بخوابند و در روزهای گرم تابستان بهتر است خواب میانه روز داشته باشند تا رطوبت کافی به بدن اضافه شود و از گرم شدن بیش از حد بدن پیشگیری شود.
افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر دچار عصبانیت و فشارهای عصبی میشوند؛ بهتر است این افراد در چنین شرایطی، تنفس طبی و تمرینات ذهنی آرامبخش انجام دهند, خشم و هیجان، گرمی و خشکی بدن این افراد را افزایش میدهد.
افراد با مزاج گرم و خشک باید بیشتر استراحت کنند چرا که فعالیت زیاد و ورزش شدید، گرمی و خشکی در آنها را افزایش میدهد و فعالیت جسمی و ورزش را در هوای خنک صبحگاهی و شب انجام دهند؛ برای رفع خشکی بدن بهتر است که با روغن بادام شیرین بدن خود را ماساژ دهند و هر 12 ساعت یک بار بینی خود را با کمی روغن بادام شیرین چرب کنند.