سلولهای مخصوصی در پوست، روده و خون، طول عمر نسبتا کوتاهی دارند و باید مجددا جایگزین شوند. تقسیم مستمر سلولهای بنیادی بالغ، این سلولها را جایگزین میکند و این عملکرد برای حیات ضروری است.
در سال 2008 میلادی، محققان گروه خاصی از سلول های بنیادی را شناسایی کردند که در مغز استخوان قرار دارند و به صورت عادی خفته و غیر فعال هستند. این سلولها تنها برای مبارزه با عفونت باکتریایی یا ویروسی خاص، خونریزی شدید یا واکنش نسبت به شیمی درمانی فعال میشوند.
زمانی که مسئولیت این سلولها به پایان میرسد، بدن این سلولهای توانمند را در حالت خفته قرار میدهد تا برای مبارزه بعدی آماده شوند. محققان مرکز تحقیقات سرطان آلمان در یک مطالعه جدید مکانیسم فعال یا غیر فعال شدن این سلولهای بنیادی را شناسایی کردهاند.
این مطالعه نشان میدهد یکی از ترکیبات ویتامین A به نام اسید رتینوئیک در این مکانیسم ضروری است. زمانی که این ترکیب وجود نداشته باشد، سلولهای بنیادی فعال نمی توانند وارد حالت خفته شوند و به همین دلیل بهسلول های ویژه خون تبدیل نمیشوند.
مطالعات حیوانی نشان می دهد در صورت فقدان اسید رتینوئیک، منبع سلولهای بنیادی وجود نخواهد داشت. این مطالعه برای اولین بار است که تاثیر ویتامین A بر سلولهای بنیادی را به طور مستقیم بررسی میکند.
هویج، کاهو، سیب زمینی، روغن کبد ماهی، فلفل قرمز، فلفل دلمه ای، انبه، خردل، گردو، ریحان خشک شده، گوجه فرنگی، برگه زردآلو، هلو، اسفناج و جگر گوساله منبع غنی ویتامین A هستند.
نتایج این مطالعه در نشریه Cell منتشر شده است.
کمبود ویتامین A و ضرر غیرقابل جبران به بدن!
faateme1366
مطالعات محققان مرکز تحقیقات سرطان آلمان نشان میدهد کمبود ویتامین A برای سلولهای بنیادی مضر است.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟