چند راه اصولی برای موفقیت در مباحث خانوادگی

samiira
همه ی شما در طول زندگی تان گاهی مجبور می شوید با دیگران مناظره کنید ، از بحث های دانشگاهی و جلسات کاری گرفته ، تا بعضی بحث های خانوادگی همگی نوعی مناظره است که باید از اصول آن پیروی کنید تا نتیجه ی مطلوب را به دست بیاورید.

آرامش ، آرامش بازهم آرامش

اولین قدم برای موفقیت در هر مناظره ای حفظ آرامش است. شما قرار است  ایده و فکری را توضیح دهید، از آن دفاع کنید و در بهترین شرایط ، نظر مخالف را که خیلی محترمانه بیان می شود بشنوید گاهی چندان هم محترمانه بیان نخواهد شد. در هر صورت شما باید بتوانید در کمال آرامش نظرات دیگران را هم شنیده ، درست بررسی کنید و جواب مناسبی برای آن بگویید. گاهی شما در مناظره با فرزند نوجوان تان هستید ، گاهی در مقابل همسری که می دانید زود عصبانی می شود و حتی در یک بحث دانشگاهی که طرف مقابل را چندان نمی شناسید اما از شواهد و عکس العمل هایش متوجه می شوید که مضطرب یا عصبانی است .در هرصورت شما نیاز دارید که آرامش تان را حفظ کنید.این کار دو فایده دارد . سلامتی تان به خطر نمی افتد و احتمال آنکه به نتیجه ی دلخواه تان برسید در صورتیکه با آرامش صحبت کنید ، بیشتر خواهد بود.
اشراف کامل به موضوع

وقتی قرار است در مورد موضوعی خاص با فرد یا افرادی وارد مناظره شوید ، باید در مورد ان اطلاعات کاملی جمع آوری کنید و نقطه ی ابهامی برای خودتان باقی نماند. با توجه به اهمیت مناظره تان زمان متفاوتی را برای جمع آوری اطلاعات و گفتگو با افراد آگاه در نظر بگیرید. اگر مناظره شما بر سر یک موضوع خانوادگی و در یک جمع فامیلی است که اصولا بدون اگاهی قبلی اتفاق می افتد ، دیگر فرصتی برای جمع آوری اطلاعات نیست و بهتراست به آن مقدار از دانسته های تان اکتفا کنید که مطمین هستید درست است . اما اگر در یک مناظره ی علمی یا اجتماعی و سیاسی شرکت می کنید ، از مدتها قبل باتوجه به میزان آگاهی خودتان و اهمیت جمع و نتیجه برای شما باید به افزایش آگاهی تان توجه کنید.در مناظره با فرزندان تان بهتر است آنها و اطلاعاتشان را دست کم نگیرید.اگر فرزند شما می خواهد به رشته ی هنر برود و شما اعتقاد دارید ریاضی بخواند بهتر است ، یکی از مهم ترین مناظره های زندگی تان را پیش رو دارید که نتبجه اش می تواند آینده ی فرزندتان را تغییر دهد.
روی خط منطق

در طول مناظره فراموش نکنید که باید منطقی و با استدلال حرف تان را بیان کنید. شما نیاز دارید تا صحت آن چیزی را که بیان می کنید ، ثابت کنید و در این راه کمک گرفتن از آمار و مستندات می تواند به شما کمک کند. حتی در مناظره های خانوادگی هم این اصل به شما کمک خواهد کرد. برای مثال عقیده دارید فرزندتان به مدرسه ی دولتی نزدیک خانه برود بهتر است تا مدرسه  ویژه ی دور تر .برای اینکه همسرتان این موضوع را قبول کند به چیزی بیشتر از اینکه: من فکر می کنم این مدرسه بهتر است،نیازخواهید داشت. چیزی مثل آمار قبولی مدرسه ی نزدیک،مشاهدی امکانات کمک آموزشی آنجا و بیان آن برای همسرتان  و مانور دادن بر روی اینکه فرزندتان با خستگی کمتری به خانه می رسد و می تواند وقت بیشتری برای یادگیری زبان و ورزش در بعد از ظهر هایش داشته باشد. شما نمی توانید همسرتان را متقاعد کنید که مدرسه نزدیک خانه بهتر است مگر اینکه با منطق گفتگو کنید. این هنر شماست که داده های لازم را برای بحث منطقی با طرف مقابل تان جمع آوری کنید و در طول بحث حتی وقتی به نفع شما پیش نمی رود ، بازهم از خط منطق خارج نشوید .
پیش رفتن به اندازه

درست است که در هر نوع از مناظره شما می خواهید پیروز و موفق شوید اما گاهی طرف مقابل تان را به اشتباه انتخاب می کنید. بحثی را در یک جمع دوستانه یا فامیلی باز می کنید و پیش می روید در حالیکه از ظرفیت پذیرش و حتی میزان آگاهی افراد آن جمع بی خبرید. در هر صورت شما باید خط قرمزی برای خودتان در نظر بگیرید: به اندازه ی قدرت فهم و تحمل طرف مقابل با وی بحث و گفتگو کنید. اگر خیلی اصرار داشته باشید به نتیجه برسید در حالیکه جمع موجود و یا فرد مقابل شما توانایی درک و ادامه را نداشته باشد ، نتیجه ی عکس خواهید گرفت. در رابطه با همسرتان هم وقتی او خسته است ویا بر روی موضوعی حساسیت دارد ،نباید وارد مناظره شوید و بحث را طولانی کنید. فرزند شما هم در همین قاعده می گنجد. ظرفیت طرف مقابل در مناظره بسیار مهم است. خانواده عرصه سیاسی نیست و تمام مناظره هایش زنده خواهد بود پس شرایط خاص خود را می طلبد.
مناظره ی بیهوده ، ممنوع

مراقب باشید زمانی وارد یک مناظره شوید که بدانید هر دو طرف علاقه مند هستید به نتیجه ای منطقی و درست برسید. اگر می بینید طرف مقابل تان هیچ گرایشی به دانستن حقیقت و نتیجه گیری درست ، ندارد ، بهتراست همان ابتدا میدان را خالی کنید چون اعصاب و آرامش تان را از سر راه نیاورده اید. این موضوع در جمع های دوستانه و خانوادگی بیشتر صدق می کند.در یک مناظره ی دانشگاهی کمتر کسی فقط می خواهد حرف خودش را بگوید و برود و به حرف طرف مقابل اصلا توجهی نکند اما گاهی بین همسران اختلاف نظری پیش میاید و باهم مناظره می کنند اما نه برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب بلکه برای گفتن حرف خودشان و جهان بینی شان این است.:دو راه بیشتر نداری یا اینکه حرف مرا قبول کنی یا قبول کنی حرف مرا. در این صورت باید از راه های دیگر وگفتگو تا تغییر این جهان بینی پیش بروید .

چگونه با همسرمان به تفاهم کامل برسیم؟

منبع: بهداشت نیوز

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ