مکمل های غذایی شاید باعث جنون شوند!

toranj
بر اساس گزارشی که از سه پرونده‌ی جداگانه به دست آمد، مکمل لاغری گارسینیا کامبوجیا می‌تواند موجب عارضه‌ی جانبی ناخواسته‌ی جنون شود که احساس پرانرژی بودن به شکل غیر طبیعی، آشفتگی و سرخوشی است.

در هر یک از این پرونده‌ها، زمانی که بیمار از این مکملی که در بازار وجود دارد استفاده می‌کرد، احساس جنون به او دست می داد، و پزشکانی که در درمان این بیماران دخیل بودند، مشکوک شدند که آیا دارو در این مسئله نقشی داشته باشد. اگر جنون باعث شود تا فرد دست به رفتارهای پرخطر بزند، می‌تواند ضرر آفرین باشد.
دکتر برایان هندریکسون، روانپزشک و محقق ارشد در این گزارش: جدا از محبوبیتی که این دارو در سال‌های اخیر به دست آورده است، روانپزشکان به این دارو به عنوان یک محرک برای جنون نگاه نکرده بودند.
هندریکسون گفت: در واقع این شک تا زمانی که پزشکان هر سه بیمار را برای یک دوره‌ی شش ماهه زیر نظر نگرفته بودند، به وجود نیامده بود و بعد از آن به نقش گارسینیا کامبوجیا پی بردند.
دکتر هندریکسون در این گزارش گفت: با این که پزشکان با قاطعیت نمی‌توانند تایید کنند که گارسینیا کامبوجیا باعث جنون هر یک از این بیماران شده است اما همه‌ی این بیماران قبل از شروع علائم، چند هفته‌ای بود که از این دارو به طور منظم استفاده می‌کردند. از آن جایی که مکانیزم‌های بسیاری برای ایجاد جنون وجود دارد، و معمولا چندین مکانیزم به طور همزمان نقش دارند، دشوار است که بخواهیم تنها یک دلیل برای آن بیاوریم.
تمام این بیماران قبل از شروع علائم حالت پایداری داشتند و می‌توانیم به طور کلی حال آن‌ها را خوب توصیف کنیم. وقتی شروع به مصرف دارو کردند، علائم رایج جنون مانند کاهش نیاز به خواب، تحریک پذیری، خرج اضافی و صحبت تند و آشفته را تجربه کردند.
هندریکسون گفت: جالب است که هر سه بیمار، پیش زمینه‌های متفاوتی برای ابتلا به جنون قبل از شروع به استفاده از این مکمل داشتند. یکی از بیماران سابقه‌ی هیچ بیماری روانی را نداشت. اما در دو مورد دیگر، هر دو بیمار در گذشته مبتلا به اختلال دوقطبی شناخته شده بودند. یکی از بیماران، اختلال دوقطبی نوع یک و در مورد دیگر بیمار دچار اختلال دو قطبی نوع دو بود. (در هر دو نوع اختلال دو قطبی، افراد جهش‌های بزرگی را بین احوال خود تجربه می‌کنند: با این حال، افراد مبتلا به اختلال دو قطبی نوع یک دارای حالت‌های جنون آمیز هستند اما افراد مبتلا به اختلال دو قطبی نوع دو، فرمی از جنون را با شدت کمتر تجربه می‌کنند .
در افرادی که دچار اختلال دو قطبی هستند، استفاده از بعضی از مواد می‌تواند خطر جنون را افزایش دهد. به طور مثال، نوعی از ضدافسردگی که بازدارنده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) نام دارند، با حالت جنون در افرادی که دچار اختلال دو قطبی هستند مرتبط دانسته شده است. SSRIها با افزایش پیام رسان عصبی‌ای به نام سروتونین که در مغز وجود دارد کار می‌کنند. با این حال، کاملا واضح نیست که آیا این افزایش سروتونین است که باعث جنون می‌شود.
هندریکسون گفت که گارسینیا کامبوجیا نیز می‌تواند باعث افزایش سروتونین در مغز بیمار شود. چندی از مطالعات من جمله مطالعه‌ای که بر روی موش‌ها انجام شد، نشان داد که مواد فعالی که در این مکمل وجود دارد، ماده‌ای شیمیایی به نام هیدروکسی سیتریک اسید، می‌تواند بر مقدار سرتونین تاثیر بگذارد.
به طور مثال، در سال ۲۰۱۴ در مطالعه‌ای که در مجله‌ی Medical Toxicology منتشر شد، پرونده‌ای را شرح داد که بیمار بعد از استفاده از گارسینیا کامبوجیا به همراه SSRIای که برایش تجویز شده بود، دچار وضعیتی شد که مسمومیت سروتونین می‌نامند. در مسمومیت سروتونین، سطح سرتونین در بدن فرد به شکل خطرناکی بالا می‌رود.
هندریکسون یادآور شد که در هر کدام از این سه پرونده در این گزارش جدید، وضعیت جنون با متوقف کردن استفاده از گارسینیا کامبوجیا، برطرف شد. اما از آن جایی که آن‌ها داروهایی برای درمان جنون نیز مصرف می‌کردند، مشخص نیست که آیا متوقف کردن استفاده از گارسینیا کامبوجیا هم باعث رفع جنون شده است.
هندریکسون گفت: با این که مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از گارسینیا کامبوجیا می‌تواند به افراد کمک کند که وزن کم کنند، اما این مدارک قدرتمند نیستند. اگر در نظر بگیریم که استفاده از این مکمل می‌تواند باعث جنون شود، آیا پزشکان باید آن را توصیه کنند، وقتی حتی تاثیر آن نیز نامشخص است.

منبع: آشپزباشی

چرا دختران در طول قاعدگی عصبی و پرخاشگر می شوند؟

ضربه به سر چه موقع خطرناک می شود؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ