یکی از نوشیدنیهای محبوب به ویژه جوانها در عصر حاضر قهوه است.
این نوشیدنی انرژی زا و دارای طعم مطبوعی است و بسیاری از افراد در طول روز از آن استفاده میکنند، اما کارشناسان هشدار میدهند نوشیدن مقادیر زیادی از قهوه در طول روز میتواند باعث اختلال در جذب منیزیم و ویتامین B شود.
کمبود این دو ماده سبب برهم خوردن تعادل هورمونی در بدن افراد به ویژه بانوان میشود.
کارشناسان اعلام کرده اند در 20 سال اخیر که نوشیدنی قهوه به صورت صنعتی در دنیا تولید میشود و میلیونها فرد در سراسر دنیا به میزان زیاد از این نوشیدنی استفاده میکنند میزان موارد ابتلا به بیماریهای هورمونی از جمله افزایش وزن، مشکلات خواب، خستگی مزمن، تغییرات خلقی و سندرم پلی کیستیک تخمدان (PCOS) حتی در سنین جوانی نیز شیوع فراوان یافته است.
کارشناسان به افرادی که عادت به نوشیدن منظم قهوه دارند و علائمی، چون خستگی، ضعف، سرگیجه و کاهش تمرکز را در خود احساس میکنند توصیه میکنند برای افزایش انرژی و برطرف شدن احساس خستگی و ضعف از نوشیدن قهوه اجتناب کنند.
با وجود احساس انرژی فراوان زمانی که فرد قهوه مینوشد، اما کارشناسان هشدار میدهند این ماده در دراز مدت به دلیل وجود کافئین انرژی بدن را تحلیل میدهد.
کارشناسان توصیه میکنند افراد برای رفع احساس تشنگی، بدست آوردن انرژی و رفع خستگی از سایر دمنوشها ازجمله چای سبز، دمنوشهای گیاهی، آب و نوشیدنیهای کم شیرین استفاده کنند.
بر اساس تحقیقات موثر بودن اثر قهوه بر کاهش انرژی و تداخل با جذب مواد معدنی مورد نیاز بدن به اثبات رسیده است.
کارشناسان برای جلوگیری از کاهش انرژی توصیه میکنند افراد بین وعده صبحانه تا ناهار از قهوه استفاده کنند تا دچار ضعف و احساس خستگی نشوند.
بدترین زمان برای مصرف قهوه اواخر شب است که باعث بی خوابی، افزایش ضربان قلب، بالارفتن دمای بدن، سردرد، کاهش تمرکز و احساس خستگی و ضعف میشود.
احساس ضعف، خستگی و کاهش انرژی دربرخی افراد پس از مصرف قهوه به دلیل حساسیت به این ماده خوراکی است، به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند افراد در صورت احساس خستگی پس از مصرف قهوه به متخصص آلرژی مراجعه کنند تا علت زمینهای آن مشخص شود.